Případ mrtvého šéfa kutnohorské sekty: Hypnózou probudil lásku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Případ mrtvého šéfa kutnohorské sekty: Hypnózou probudil lásku?

Zubařka Magdalena Š. je skoro rok ve vazbě.
Zubařka Magdalena Š. je skoro rok ve vazbě. (Foto Aha! – Jiří Koťátko)

O soužití s guruem Richardem Š. (†50), z jehož vraždy jsou viněny zubařka Magdalena Š. (32) a učitelka Irena S. (66), promluvila jeho bývalá přítelkyně Jana: „Odstřihl mě od života, k lásce mě zhypnotizoval.“

Poznali se před 16 lety, Richard působil plaše a bezbranně, manipulace začala při společném bydlení. „Odřízl mě od zájmů i rodiny. Z práce jsem chodila domů. Musela jsem držet přísnou dietu, k jídlu jen suché rohlíky a pastu vyvařenou ze syrových jater,“ sdělila včera soudu. Když od tyrana po měsících utekla, vyhrožoval, že jí způsobí rakovinu. Jak propadla jeho kouzlu, Jana nevěděla. „Zíral mi do očí, nemohla jsem je odtrhnout. Mohlo jít o hypnózu, abych se do něj zamilovala,“ uvažovala.

Nepravdivé posudky?

Případ uvázl na mrtvém bodě kvůli rozporům posudků znalců obhajoby a obžaloby. „Přinesly diametrálně odlišné závěry. Domnívám se, že někteří znalci by měli být stíháni za nepravdivý posudek. Za závěry těch policejních si stojím,“ sdělila Aha! státní zástupkyně Jana Murínová. Nařízeno bylo vypracování revizního posudku nezávislým ústavem. Na závěry se bude čekat měsíce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.