Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Itálii začínám nenávidět, už by se na to mohli vykašlat, směje se Vraštil po dalším čtvrtém místu

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek obsadil na mistrovství světa ve veslování v Bělehradě čtvrté místo a zopakoval tak výsledek z posledních olympijských her v Tokiu. Končit ještě nechtějí, rádi by se totiž zbavili "cejchu" čtvrtých míst. A proč by se to nemohlo povést třeba hned v olympijské Paříži?

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Hodnocení MS ve veslování

Mužský dvojskif lehkých vah se podle očekávání stal nejúspěšnější posádkou české výpravy MS. Na Sávském jezeře nastoupili Vraštil s Šimánkem postupně ve čtyřech jízdách. V té semifinálové skončili druzí a do A-finále postoupili se čtvrtým nejlepším časem.

V rozhodující bitvě o medaile našli také trojici přemožitelů. Na prvním mezičase drželi Češi těsné vedení, na kilometru byli třetí, ale ve druhé polovině trati se přes ně dostala skvěle finišující posádka Itálie, za kterou dojel český dvojskif do cíle se ztrátou více než tří sekund. Zlato získali Irové, stříbro Švýcaři.

"Celé to bylo neskutečné těžké. Připravit se také na to. Věděli jsme, že bude obrovská konkurence. Bylo jasné, že budeme muset být v maximální top formě. Myslím, že se nám to docela povedlo. Ale už tu Itálii začínám pomalu nenávidět, někdy by se na to mohli už vykašlat," směje se Vraštil v rozhovoru pro ČT sport.

Vraštil a Šimánek obsadili v Bělehradě čtvrté místo, tedy stejně jako na dvou evropských šampionátech i na olympijské regatě v Tokiu. "Čtvrtá místa jsou už takový náš evergreen. Okolí si ze mě dělá už srandu, že pokud je se mnou někdo v nějakém tymu, budeme čtvrtí," říká Šimánek.

V loňské sezoně vybojovali pátá místa na mistrovství Evropy i světa. V uplynulých třech sezonách se tak na všech vrcholných mezinárodních regatách prosadili mezi šest nejlepších posádek do A-finále. Velká medaile jim ale dosud uniká.

"Nechci působit nenažraně. Čtvrté místo je krásné, jsme za něj vždy spokojení. Můžeme překvapit jen sami sebe," dodává Šimánek. "Každý rok můžu být o stupínek lepší, vidím u sebe věci, které mohu vylepšit," tvrdí Vraštil.

Místo v Paříži už mají vyjeté. "Těším se, že budu s lidma, v Evropě, bude to moc hezký, Uvidíme, jestli to bude krásná těčka na vrcholu. Zatím jsme se vždy dokázali připravit. Snad to vydrží ještě za rok," vyhlíží Vraštil olympijské hry 2024.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články