JIŽNÍ ČECHY: Fajn firma 55+: Ocenění firem, které podporují zaměstnávání osob starších...

JIŽNÍ ČECHY: Fajn firma 55+: Ocenění firem, které podporují zaměstnávání osob starších 55 let

 

Ve středu 13. září 2023 byla zahájena registrace do soutěže Fajn firma 55+, která oceňuje společnosti v Jihočeském kraji za jejich přínos k zaměstnávání osob starších 55 let. Soutěž je určena pro podnikatelské subjekty, veřejnou a státní správu, neziskové organizace s historií nejméně jeden rok, které mají sídlo či pobočku na území Jihočeského kraje. Přihlášky budou přijímány do 6. listopadu 2023.

„Stárnutí populace je fenomén, který se nevyhýbá žádnému regionu, a Jihočeský kraj není výjimkou. V roce 2023 bude v Jihočeském kraji žít více než 160 000 lidí ve věku 65 let a starších. Zaměstnávání osob starších 55 let je proto důležitým faktorem pro udržení konkurenceschopnosti a dlouhodobého úspěchu firem,“ uvedl Ivan Loukota, ředitel Krajské pobočky Úřadu práce České Budějovice a předseda správní rady Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, která již čtvrtým rokem soutěž organizuje.

Soutěž “Fajn firma 55+” si klade za cíl podporovat zaměstnavatele k zaměstnávání osob starších 55 let a šířit povědomí o důležitosti této problematiky. Stárnutí populace je globálním fenoménem, a proto je zásadní, vytvářet pracovní příležitosti pro tuto skupinu lidí, kteří přinášejí na pracoviště bohaté zkušenosti, loajalitu, spolehlivost a zodpovědnost.

Michal Veselý, generální ředitel společnosti Trenkwalder, která je spoluorganizátorem soutěže, vysvětluje: „Jedním z řešení nedostatku kvalifikovaných pracovníků je zaměstnávání osob ve věku 55+. Bohužel, stále existují předsudky vůči zaměstnávání osob starších 50 let, přestože jsou pro firmy velkým přínosem. Lidé v tomto věku přinášejí na pracoviště dlouholeté zkušenosti a větší míru loajality.”

Po úspěšných třech letech pod názvem “Společnost přátelská zaměstnávání lidí 55+” se soutěž dočkala inovace a nového jména. “Fajn firma 55+” bude novým titulem pro vítězné soutěžící, kteří se rozhodnou aktivně přispívat k problematice zaměstnávání starších osob. Toto ocenění není pouze záležitostí statusu, ale především vyznamenáním pro firmy, které pracují bez předsudků, dávají příležitost všem věkovým kategoriím pracovníků a vytváří pro ně přátelské pracovní prostředí.

O soutěži Fajn firma 55+

Soutěž Fajn firma 55+ je organizována Jihočeskou společností pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. a společností Trenkwalder, a.s. Soutěž je určena pro podnikatelské subjekty, veřejnou a státní správu, neziskové organizace s historií nejméně 1 rok, které mají sídlo či pobočku na území Jihočeského kraje.

Cílem soutěže je ocenit a motivovat společnosti v Jihočeském kraji, které aktivně přistupují k zaměstnávání osob starších 55 let a vytvářejí přátelské pracovní prostředí pro tuto skupinu zaměstnanců. Současně tak organizátoři chtějí podporovat šíření informací o této problematice a pomoci odstraňovat předsudky, které panují mezi zaměstnavateli vůči zaměstnávání starších lidí.

Soutěž probíhá ve třech kategoriích podle velikosti společností: Malá společnost (0–49 zaměstnanců), Střední společnost (50–249 zaměstnanců) a Velká společnost (nad 250 zaměstnanců). Přihlášky se podávají online prostřednictvím webových stránek Jihočeského paktu zaměstnanosti www.jcpakt.cz. Jednoduchý formulář s informacemi o firmě a její personální politice mohou zájemci vyplnit a zaslat do 6. 11. 2023. Následně vybere odborná porota vítěze v každé kategorii.

Pro zájemce o téma zaměstnávání pracovníků v každém věku a odstraňování předsudků je na 12. 10. 2023 připraven také tematický workshop, kde získají účastníci inspiraci, jak získat kvalitní zaměstnance, jak přizpůsobit pracovní podmínky všem věkovým kategoriím a v neposlední řadě i inspiraci, jak se úspěšně do soutěže zapojit. Vítězné společnosti budou oceněny v rámci slavnostního vyhlášení, které se uskuteční v prosinci 2023.

Partneři soutěže:
  • · Krajská pobočka Úřadu práce v Českých Budějovicích
  • · Jihočeská hospodářská komora
  • · Regionální rada odborových svazů ČMKOS Jihočeského kraje
  • · Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest
  • · JAIP – Jihočeská agentura pro podporu inovací, o.p.s.
  • · Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s.
  • · Jihočeský vědeckotechnický park, a.s.
Mediální partneři soutěže:
  • · Deník
  • · Český rozhlas
  • · Jihočeská televize
  • · Za krásnější Vimperk – internetový magazín

 

(tz-jsrlz)

 

Informovali jsme:

JIŽNÍ ČECHY: Nový ročník tradiční soutěže se zaměřením na přátelské zaměstnávání lidí 55+ v novém kabátě. Fajn firma 55+ zahájí v září


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře