Po ročním exilu ve Velkých Albrechticích z důvodu budování nové kanalizace se závod Studénecká pětka opět vrátil do města, jehož jméno nese. Pořadatelé opět připravili ve středečním teplém pozdním odpoledni tři závodní distance, a to dvojku pro žactvo, pětku a tucet (12 km) pro dospělé.

Všech 139 závodníků absolvovalo své asfaltové tratě zvlněným terénem mezi poli okolo Studénky a tuctaři se proběhli až k rozhledně Kanihůra, na kterou museli vystoupat. Svým sportovním výkonem tak opět všichni uctili památku Jarka „Kida“ Kuncka, na jehož počest se závod pořádá.

Pětku letos ovládli Miroslav Mokroš (17:26) a Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (19:49). Pro stříbro si doběhli Milan Vinklárek (17:40) a Martina Mazáčová (20:32) oba AKEZ Kopřivnice a bronz brali Stanislav Záleský RegioRUN Havířov (17:51) a veteránka Iva Pachtová TJ Jäkl Karviná (23:58).

Tucet opanovali závodníci MK Seitl Ostrava Marek Škapa (49:11) a Petra Pastorová (54:01). Druhou příčku obsadili Patrik Hanzlík (49:23) a Zuzana Starečková (56:49) a třetí skončili Adam Neubauer Fotbal Studénka (52:15) a Patricie Nikel (1:00:48).

Na dvoukilometrové trati zvítězili Natálie Ester Kašná AK SSK Vítkovice (8:02) a Filip Štencel (8:19). Druzí byli Jana Malchárková (8:34) a Stanislav Štencel (8:59) a třetí doběhli Kristýna Havelková s Terezou Dostálovou (obě 9:11) a Jindřich Štencel (9:40). Klan Štenclů tak posbíral všechny medaile mezi kluky.

V cíli na každého čekala tradiční perníková medaile s logem závodu a bylo připraveno opravdu bohaté občerstvení, jímž je závod vyhlášený. Pod všemi těmi buchtami se stoly prohýbaly a každý si tak smlsnul na dobrotách, co napekly místní hospodyňky. Vyhlášení medailistů proběhlo ve venkovním areálu za Dělnickým domem, kde bylo i zázemí celé akce. Všichni si odnesli obří perníkovou medaili a ceny od partnerů akce. Již po dvanácté v řadě si tak všichni parádně zazávodili a za to opět patří velký dík všem pořadatelům Studénecké pětky.

Výsledky