Novinky z Night City. O slovo se přihlásil příběhový trailer k Phantom Liberty i datum vydání updatu 2.0
i Zdroj: CD Projekt Red
Cyberpunk 2077 Novinka Novinky z Night City. O slovo se přihlásil příběhový trailer k Phantom Liberty i datum vydání updatu 2.0

Novinky z Night City. O slovo se přihlásil příběhový trailer k Phantom Liberty i datum vydání updatu 2.0

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 9. 2023 19:50

Během dnešního odpoledne se odehrál další přenos Night City Wire, kde tým CD Projektu představil další CGI trailer pro rozšíření Phantom Liberty. Trailer se odehrává zhruba sedm let před událostmi chystaného rozšíření, kdy Solomon Reed (znázorněný jako herec Idris Elba) zrovna odchází z Night City kvůli misi. Bohužel tomu není zrovna za příznivých okolností. Jakožto agent Nových spojených států amerických (tzv. NUSA) čelí zradě a z neznámých důvodů je zřejmě ponechán napospas smrti z rukou vlastní učednice Song So Mi alias Songbird.

Reklama

  • Nový stream k Cyberpunku přinesl detaily k Phantom Liberty i updatu 2.0
  • Bezplatný update dostal datum vydání, které nyní připadá na 21. září
  • Placený dodatek naopak odhalil tři nové rádiové stanice a také trailer
  • Samotný Idris Elba nahrál některé nové skladby a popsal svou postavu

Reed si během své zrady rychle uvědomí, že jeho cesta byla prozrazena, a po krátkém boji je zastřelen, podobně jako naše postava v základní hře. Poté se přesuneme o sedm let dopředu a vidíme, jak se celá situace vyvinula. Songbird si po své údajné zradě vesele lebedí na předraženém vesmírném letu s prezidentkou NUSA Rosalind Myersovou, když tu z ničeho nic, zasáhne jejich plavidlo neznámá raketa. Loď se poté zřítí nekontrolovatelným pádem do Night City, přesněji do nové čtvrti Dogtown, kde sice trailer končí, ale cesta hráče nejspíše začíná.

Vývojáři slibují vícerozměrné postavy

Po této části pokračoval stream plynule do dalšího segmentu, kde otěže celého vyprávění přebral Idris Elba. V této části nejprve promluvil o své postavě Reeda, kterou označil za špiona se složitou osobností, načež popsal jeho rysy přímo v kontextu příběhu. 

„Možná prý víte, čeho je schopen, ale určitě nevíte, jestli mu můžete věřit“. 

V rámci povídání následně naznačil, že jelikož je celé vyprávění Phantom Liberty zformované jako příběh o špiónech, hráči musí řešit, v koho vložit důvěru. Musí např. vnímat, že se kolem nich pohybují i lidé, jimž není rovnou radno věřit – a to včetně Reeda, který je prý věrný, ale kolikrát až příliš zabraný do vlastní práce.

Elba se také dále trochu rozpovídal o nové čtvrti Dogtown, kterou nám Phantom Liberty odemkne 26. září. Tuto část města popsal jako vůbec nejnebezpečnější oblast v Night City, kdy naši přítomnost bude komplikovat jak vládnoucí milice i zločinci, kteří se zde bijí, tak i úctyhodný rozsah, který zas znesnadní plnění cíle.

Tři nové rádiové stanice i hudba

CD Projekt Red dále také uvedl, že tým, který na DLC pracoval, vytvořil pro jeho potřebu úplně novou hudbu, včetně přidaných rozhlasových stanic. Skladatel J. Paciorkowski novou hudbu popsal jako daleko víc "kyberpunkovou", ale s více "špionážními motivy", zatímco P. T. Adamczyk dodal, že celá hudba nyní odráží i dynamiku započaté třenice – tedy trojúhelníku V, Reeda a Songbird.

Adamczyk dále také přidal, že došlo ke zpřístupnění nového soundtracku i mimo prostory hry. V rámci streamu tedy jinými slovy potvrdil, že nová hudba je už nyní dostupná i na streamovacích službách, takže ji lze poslouchat např. i na cestách.

Je-li následně řeč přímo o nových stanicích, které si takto v DLC poslechneme, ty jsou celkem tři. Jedná se o Dark Star Radio, Impulse a Growl FM, kdy každá z nich nabízí prý jiné zaměření, včetně stylu skladeb.

Dark Star Radio je popisováno "náladové, temné", kdy vyniká v rapu. Jeho rysem je prý to, že obsahuje mimo jiné i dva vlastní rap songy od Idrise Elby, kdežto od Impulse Radio uslyšíme nevydané DJ songy a na Growl FM zas hudbu hráčské komunity.

Bezplatný update 2.0 vyjde 21. září

Poslední část přenosu tvořilo povídání k chystanému updatu, který dosud nebyl opatřen datem vydání. Tento update, který při svém uvedení ponese název 2.0, bude vydán už 21. září, kdy zdarma přinese přepracování stromu dovedností, vylepšení policejních reakcí a výběr prvků, které rozebírá následující článek.

CD Projekt vysvětluje, co nabídne rozšíření pro Cyberpunk 2077 oproti bezplatnému updatu
i Zdroj: CD Projekt Red

CD Projekt vysvětluje, co nabídne rozšíření pro Cyberpunk 2077 oproti bezplatnému updatu

S blížícím se rozšířením Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 se zásadně promění i základní hra. CD Projekt nyní přibližuje,…

5. 9. 2023 10:48
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama