Sokol Hostouň čaruje i díky exsparťanskému brankáři Pančevovi. V ČFL už nemusí setrvat dlouho

Sokol Hostouň čaruje i díky exsparťanskému brankáři Pančevovi. V ČFL už nemusí setrvat dlouho

Současná ČFL, jejíž součástí je dvaatřicet klubů, zná po úvodních šesti kolech už jen dva celky, které dosud neztratily ani bod. Ve skupině B jsou to Zápy a ve Skupině A zase Sokol Hostouň.

Pulpit začal v Třinci jasnou prohrou a bez gólu: Někteří hráči nemají sportovní formu, tým čeká obrovská dřina

Tým trenéra Dominika Rodingera sice dostal v MOL Cupu lekci od druholigové Dukly, nicméně start do nové třetiligové sezony mu vyšel náramně.

Šest zápasů, šest vítězství a pouhé tři inkasované góly jsou bilancí, díky níž se fotbalový zástupce středočeské obce nedaleko Kladna momentálně vyhřívá na čele tabulky před béčkem Slavie a Povltavskou FA.

Velký podíl na tom má i čerstvě jednadvacetiletý gólman s historií ve sparťanské mládeži Viktor Pančev, jenž je v letošním roce stabilní týmovou jedničkou, která se připravuje pod křídly tamního trenéra brankářů Bogdana Petroviće.

Do roku 2021 patřil 193 centimetrů vysoký brankář právě letenskému "S", v jehož akademii na Strahově vyrostl. Následně se však odebral do Sokolu a momentálně už si v něm kroutí již svůj třetí ročník...

V první sezoně 2021/2022 z toho bylo sedmnáct třetiligových startů, v uplynulém ročníku 2022/2023 stál mezi třemi tyčemi desetkrát (ovšem podařilo se mu vstřelit branku) a v nynějším soutěžním období dosud nechyběl ani minutu. Není tedy vyloučeno, že svůj amatérský kontrakt brzy vymění za prostředí v profesionálním fotbale.

Sokol Hostouň vs. sezona 2023/2024:

2:1 s SK Hořovicemi
1:0 s Českými Budějovicemi B
1:4 s Duklou Praha
2:1 s Admirou Praha
2:0 s Dvorem Králové
2:1 s Loko Vltavínem
2:1 s Poltavskou FA
1:0 s Přešticemi

Zájemci o jeho služby už by se podle informací eFotbal.cz našly a dle odborníků už je jen otázkou času, kdy opět udělá krok výše.

"Musím se aktuálně soustředit jen na Hostouň a svoje výkony tam. Dostal jsem vekou šanci a snažím se jí využít," uvedl na stránkách Kladenského deníku Pančev, jenž se evidentně nikam nežene a ukazuje trpělivost.

17. září se Hostouň představí na půdě plzeňského béčka, které je v tabulce čtvrté a mladý exsparťan to na západě Čech určitě nebude mít jednoduché. Tím spíš, že může Viktoria povolat i nevyužité hráče z prvního mužstva.

"Můžeme si užívat první místo v tabulce a nabrat další síly na asi nejtěžší prověrku v Plzni. Jsem zvědavý, kolik hráčů z áčka půjde pomoct. I to ukáže, jak nás soupeři berou vážně. Cítíme, že už jsme ostatním trnem v oku a každý nás už chce sundat," pronesl po poslední výhře Rodinger.

Venku zatím Pančev lovil míč ze sítě pouze jednou. Jak tomu asi bude tuto neděli?

Pět důvodů, proč Příbram nedokáže držet krok s Duklou či Vyškovem a ve F:NL by mohla mít až sestupové starosti