Hlavní obsah
Aktuální dění

Romeo a Julie z Facebooku: krutý žert stál jedenáctiletého chlapce život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: rawpixel.com/ Freepik

Víte, s kým se vaše děti na internetu stýkají a co píší?

Jako v nepovedené Shakespearově tragédii se ocitli obyvatelé amerického města Marquette na jaře roku 2017. Teprve jedenáctiletý chlapec ukončil dobrovolně svůj život poté, co se dozvěděl, že jeho třináctiletá zakázaná láska je mrtvá.

Článek

Tysen Benz byl úplně normální jedenáctiletý kluk. Měl rád hokej, ve škole ho bavil tělocvik, a rád chodil s kamarády ven. Byl vždy dobře naladěný a pro ostatní by se rozdal. Není tedy divu, že zaimponoval starší dívce, a našel si třináctiletou přítelkyni (pozn. její jméno nebylo zveřejněno z důvodů existence amerických zákonů na ochranu mladistvých).

Nepřející matka

Chlapcova matka, Katrina Goss, romanci nepřála. Věřila, že chlapec je na lásku moc mladý, a dětský vztah nehodlala podporovat. S rostoucí nelibostí proto sledovala, jak se dva mladí lidé sbližují, a jak vážně její syn tento románek bral a myslel. Nakonec chlapci zakázala se se svou láskou vídat. Jak už to tak v obdobných případech bývá, nepomohlo to. Zamilovaní se scházeli dál, a to i přes zákazy.

Jako Romeo a Julie

Katrina nakonec zvolila radikálnější metody – nejprve se vypravila k dívčiným rodičům, aby s nimi probrala společný postup. Ti tvrdili, že o věci nemají ani ponětí, a dceři právo na lásku nebrali. Katrina tedy musela přejít k drsnějším metodám prevence u svého syna. Zabavila mu telefon, ale „zaláskovaný“ pár se prostě bavil přes Facebook. Dostal domácí vězení, ale se svou milou se sešel namísto hokejového tréninku. Zdálo se, že neexistuje síla, která by tuhle dětskou lásku mohla rozdělit.

Jen nevinný žertík…

Snad nerozvážnost mládí, snad touha po pobavení, nebo nějaký jiný důvod. To už se bohužel nedozvíme. Dívenka se rozhodla, že svého přítele napálí – s kamarádkou vymyslely, že na sociální síť zveřejní informaci o tom, že zemřela. Tragické následky, které to mohlo mít, bohužel nedomyslela.

Tysen po spatření příspěvku o tom, že je jeho přítelkyně mrtvá, neváhal. Rozhodl se, že bez ní už nemá život smysl, a přímo ve svém pokojíčku si uvázal smyčku.

Jeho matka ho našla po dlouhých 40 minutách, když nepřišel na večeři. Ihned mu poskytla první pomoc, a přivolaná záchranka ho odvezla v kritickém stavu do nemocnice. Zde lékaři bojovali o jeho život, avšak marné. Po měsíci marných nadějí nezbylo nic jiného než zkonstatovat mozkovou smrt a Tysen byl odpojen od přístrojů.

Soudní proces

Truchlící matka Katrina si nebrala servítky. Doufala, že chlapcova přítelkyně skončí za mřížemi. Od začátku byla odpůrcem jejich vztahu a vinila dívku ze smrti syna.

Situace se pro třináctiletou dívenku nevyvíjela moc dobře – zjistilo se, že Tysen se pokoušel v několika zprávách ujistit, jestli je situace reálná, nebo ne. S kamarádkou však pokračovaly v předstírání toho, že je vše pravdivé. A to dokonce i poté, co Tysen napsal, že chce skončit stejně a „potkají se v nebi“.

Když Tysen přestal odepisovat, začala mít obavy, a zeptala se jeho souseda, jestli se mu něco nestalo. Ten jí řekl, že ano, že před domem Tysena viděl sanitky i policii. I přesto však žádnému dospělému neřekla o událostech toho odpoledne, a druhý den ráno odešla normálně do školy.

Soudce však byl shovívavý a holčička skončila pouze v programu pro mladistvé.

A co vy? Jaký názor máte na dětskou lásku? Podělte se o názor v anketě.

Zdroje

The Sun: https://www.thesun.co.uk/news/3277702/boy-killed-himself-girlfriend-faked-own-death-social-media-prank/

NY Post: https://nypost.com/2017/10/11/girl-whose-prank-led-to-11-year-olds-suicide-wont-face-charges/

AP News: https://apnews.com/article/ebeb22c14fe941028ee921e3b92c3720

Anketa

Podporujete vztahy dětí?
Ano, a své děti bych podporoval(a)
28,9 %
Nevadí mi, ale nepodporoval(a) bych v nich své děti
46,7 %
Ne, jsem striktně proti
24,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz