Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. září 2023 14:38
Čas čtení 0:49
Tereza Patočková

Dívka zůstala po škole za to, že si do školy nevzala svetr. V nejteplejším dni v roce

Dívka zůstala po škole za to, že si do školy nevzala svetr. V nejteplejším dni v roce
Zdroj: Wikipedia/school uniforms by country
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dvanáctiletou dívku v Londýně poslali ze školy domů kvůli tomu, že si v jednom z nejteplejších dní v roce nevzala svetr pod školní sako. Její rodina se snaží poukázat na nesmyslný přístup. Informoval o tom server Independent.

Ruby Reid řekla, že ji u brány Rivers Academy West London napomenuli a nechali ji po škole navzdory 28stupňovému vedru. Její rodiče Carrie-Anne a David Vickersovi jsou rozzuření a tvrdí, že i sami učitelé na sobě měli letní oblečení.

„Ve čtvrtek ráno bylo 28 stupňů a během dne se teplota ještě zvýšila. V takové teplotě by se někomu mohlo snadno stát, že by omdlel, nebo dokonce přišel o život, kdyby byl příliš dehydratovaný. Nemohla jsem tomu uvěřit. Zavolala jsem do školy, když se vrátila domů, a tam mi řekli, že je to ‚politika ředitele‘ a že to musí vymáhat. Druhý den už trestali devadesátiminutovými tresty a ředitel stál u brány a sám svetr vymáhal,“ uvedl dívčin nevlastní otec David. 

Škola tvrdí, že pravidla byla později v 10 hodin dopoledne zmírněna, ale Ruby říká, že i tak s několika dalšími studenty skončila o přestávce po škole, protože na sobě svetr u brány neměla. Škola zároveň tvrdí, že uniforma je pro školu naprosto zásadní a všichni žáci to před nástupem dobře vědí. 

Tématu školních uniforem jsme se nedávno věnovali ve velkém článku, který si můžeš přečíst tady. Ptali jsme se českého studentstva, jestli by rádo nosilo uniformy a jestli se třeba potkalo se šikanou kvůli tomu, co má na sobě. 

Anketa:
Chtěl/a bys mít ve škole uniformy?
Ano.
Ne.
Ano.
32 %
236 Hlasů
Ne.
68 %
491 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse