Legendární Melodka našla dočasný azyl, přesune se do sklepa bývalé pivnice

  16:10
Jasněji o vlastní budoucnosti už má hudební klub Melodka, který je mezi příznivci známý díky své undergroundové scéně. Kvůli rozšíření kulturního centra Co.Labs se musí po osmnácti letech přestěhovat z Kounicovy ulice v Brně, přesune se do bývalé pivnice v Králově Poli.

Kulturní centrum Co.Labs v brněnské Kounicově ulici se dočká modernizace a rozšíření, aby nabídlo lepší zázemí nezávislým umělcům. Kvůli tomu se však musí přestěhovat známý hudební klub Melodka. | foto: Co.Labs

Pronajímatel Sokol Brno I klubu neprodloužil nájemní smlouvu, prostory Sokolského stadionu opustí na konci roku. Majitel Melodky Robert Banovský před časem vyzval příznivce, aby klubu pomohli najít nový domov.

To se podařilo. Předem domluvené koncerty chtějí odehrát v někdejší pivnici na Palackého třídě v Králově Poli. „Našli jsme přechodné prostory v bývalé Bavorské pivnici, kde je ve sklepení úžasný sál. Tam bychom zůstali přes jarní sezonu, tedy už od ledna,“ prohlásil Banovský.

Jeho záměrem je později klub opět otevřít na trvalém místě, a to v úplně nové lokalitě, kde bude potřeba rekonstrukce. Přesné umístění však stále neprozradil, přestože už potenciální prostory objevil. Pokud by vše vyšlo podle plánů, klub v nich začne fungovat od září příštího roku.

Brno za 90 milionů rozšíří útočiště umělců, legendární Melodka však musí jinam

„Vyhlédnuté místo si rozhodně vyžádá opravu, takže nebude připravené hned, ale do září bychom ji měli stihnout,“ ujistil Banovský.

Autor: