Senta Čermáková posiluje Czechitas jako výkonná ředitelka

Personálie
Senta Čermáková, oceňovaná profesionálka s dvacetiletými mezinárodními zkušenostmi v oblasti strategie, marketingu, inovací a fúzí a akvizic, nastoupila do neziskové organizace Czechitas zaměřené na vzdělávání žen v IT dovednostech a kariérní změnu.
Senta Čermáková (vlevo) nastoupila jako výkonná ředitelka do neziskové organizace Czechitas. Foto: Czechitas

Na začátku září se přidala do vedení k současné provozní ředitelce Lucii Mairychové a zakladatelce Ditě Formánkové. Do Czechitas Čermáková přináší cenné zkušenosti ze svého dřívějšího působení na pozici ředitelky inovací ve společnosti Deloitte.

„Po mnoha letech v korporátním prostředí přicházím do organizace, která má opravdu velké srdce. Mým cílem je, aby odhodlání Czechitas bylo ještě více vidět a organizace tak získala další silné partnery, individuální dárce a podporovatele smysluplného dopadu pro českou ekonomiku,“ říká Senta Čermáková, nová výkonná ředitelka organizace Czechitas.

Spojení Czechitas a Senty Čermákové tak představuje svazek velmi výrazné organizace vzdělávající ženy s jednou z nejvlivnějších žen v informačních technologiích, která uspěla v Česku i ve světě. Senta Čermáková totiž kromě společnosti Deloitte pracovala 25 let ve firmě Hewlett-Packard.

PSALI JSME:
Czechitas otevírají dveře dlouhodobého kurzu kyberbezpečnosti

V letech 2008 až 2016 v Silicon Valley s odpovědností za globální vztahy s novináři a analytiky a poté jako ředitelka globálních zákaznických programů. Do Czechitas tak přišla ředitelka s cennými zkušenostmi a kontakty po celém světě, což organizaci může pomoci jak s potřebným hledáním partnerů, tak se strategickým rozvojem v dalších letech.

„Czechitas je profesionálně řízená organizace plná skvělých lidí. Mojí nejbližší ambicí je zaměřit se více na téma generativní umělé inteligence, která nám dává možnost dělat věci rychleji a efektivněji. Také proto bych téma umělé inteligence v blízké době zařadila do Czechitas kurzů a dala tak ženám možnost profesně se věnovat této technologii,“ uvedla Čermáková.

Organizace Czechitas, která nedávno oslavila deváté narozeniny, během svého působení prošla radikálním vývojem. Od prvotních jednodenních workshopů pro ženy se začala postupně zaměřovat na kariérní tranzice a rozvoj celého IT odvětví v Česku, kdy do týmů globálních firem přináší nové talenty a potřebnou diverzitu.

PSALI JSME:
Czechitas zakládají nadační fond. Chtějí zpřístupnit vzdělání většímu počtu žen

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Lidé a společnost

Co všechno zapomínají lidé v taxících?

Jistě všichni dobře znáte ten pocit hrůzy, když někde zapomenete mobil, oblíbenou kabelku, nebo jiné životně důležité předměty. Stejnou situaci zažívají každý den tisíce uživatelů Uberu a některé nálezy řidičů …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

E-shopy se odrazily ode dna, lidé už se nebojí ani neověřených prodejců

Průzkum
Po dvou letech propadu se tuzemským internetovým obchodům opět zvyšují tržby. Jak Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) sdělila společnost Heureka Group, v prvním letošním čtvrtletí se potvrdil pozitivní trend z konce loňského roku, oblast e-commerce tak meziročně vzrostla o čtyři procenta. Podle Asociace pro elektronickou komerci se lidé nebojí ani neověřených e-shopů.