ExpertBook B9 je nejlehčím 14palcovým firemním OLED notebookem

S pouhými 990 gramy je novinka lehčí i než mnoho 13palcových notebooků / ASUS
Nový firemní notebook ExpertBook B9 OLED, který je vyroben ze slitiny hořčíku a lithia, posunuje hranice mobility a odolnosti. Zásluhou hmotnosti pouhých 990 gramů se stává nejlehčím 14palcovým firemním OLED notebookem na světě.

Díky konstrukci šetrné k životnímu prostředí, kvalitnímu OLED displeji s poměrem stran 16:10, kameře s umělou inteligencí a potlačením šumu, nejnovějšímu procesoru Intel Core vPro a množství bezpečnostních funkcí firemní úrovně je ExpertBook B9 OLED dle webu výrobce vhodným partnerem pro manažery a obchodní cestující. 

S pouhými 990 gramy je novinka lehčí i než mnoho 13palcových notebooků. Je vyrobena ze slitiny hořčíku a lithia, nejlehčí kovové slitiny na světě, disponuje lehkým a odolným rámem i speciální povrchovou úpravou.

Navzdory své nízké hmotnosti ExpertBook B9 OLED zůstává dostatečně robustní. Byl podroben mnoha testům, které odpovídají americkému vojenskému standardu MIL-STD-810H, a také interním testům odolnosti společnosti ASUS.

Hlavními přednostmi nového modelu ovšem zůstávají procesor Intel Core i7 vPro až 13. generace a 64 GB rychlé paměti LPDDR5x, takže je připraven poskytovat výkon, který dnešní manažeři firem očekávají a vyžadují.

Model ExpertBook B9 OLED využívá výkon systému Windows 11 Pro a je vybaven aktivními technologiemi a pasivními chytrými funkcemi, které zajišťují, že manažeři zvládnou více práce s minimem rozptylování. V porovnání s předchozími generacemi notebooku snižuje systém inteligentního chlazení se dvěma ventilátory provozní teploty až o 27 %, hlučnost až o 32 % i spotřebu energie. Zvětšila se také plocha touchpadu, která je o 26,8 % větší, což znamená více prostoru pro pohodlnější ovládání.

Novinka nabízí porty, které zajišťují, že je schopen komunikovat s celou řadou moderních i starších zařízení. Zahrnuje dvojici nejmodernějších portů Thunderbolt 4 Type-C s podporou USB Power Delivery 3.0 i tradiční port USB 3.2 Type-A. Díky integrovanému HDMI 2.1 portu v kombinaci s výše zmíněnými porty Thunderbolt 4 podporuje model ExpertBook B9 OLED také připojení až tří externích monitorů se 4K rozlišením.

Nechybí ani kombinovaný 3,5mm konektor pro připojení externího mikrofonu, sluchátek nebo headsetu. Cena novinky v základní konfiguraci (i7-1355U, 16GB, 1TB SSD Star Black, W11P) je 44.990 Kč.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama