Moravec, Cedzo nebo bažant Mikel. Jak hráli junioři v přípravě Chance ligy?

Martin Vaculík | Foto: beranizlin.cz

16. září 2023, 12:36

Martin Voltr

O svoje místo v prvoligových kádrech bojovala před začátkem ostrých zápasů i spousta mladíků. Podívejte se na přehled hráčů juniorského věku, případně overage juniorů, kteří dostali u týmů Chance ligy šanci.

PSG Berani Zlín

Z hráčů, kteří si juniorku už mohou zahrát jen jako overage, si pevné místo v základní sestavě áčka vybojoval Stanislav Sadovikov. Víc než jeden start pak zaznamenali tři junioři. To tedy není úplně přesný výraz, protože jeden z nich byl dokonce dorostenec – do čtyř zápasů nakoukl 16letý obránce Tomáš Mikel. Potenciál prorazit má rozhodně i mladičký forvard Martin Vaculík, jemuž bude sedmnáct teprve koncem září.

VHK ROBE Vsetín

Adam Pavlíček byl velkým hrdinou čtvrtfinálového vyřazení juniorky Slavie, nyní v brance A-týmu Vsetína odchytal první dva duely. Výraznější prostor v sestavě dostali dva mladíci v útoku: Na centru druhé formace se usídlil Matyáš Dědek, který se do Vsetína vrátil ze Zlína, a ve čtvrté si zahrál Marek Melenovský.

Matyáš Dědek

Matyáš Dědek | Foto: Tomáš Petr Marek, hc-vsetin.cz

SK Horácká Slavia Třebíč

Do Třebíče si krátce odskočil i brankář Jan Kavan. V obraně odehrál větší polovinu zápasů odchovanec Adam Svoboda, do útočných řad se prokousal David Michalčuk. Nejvýraznější bodovou stopu z mladíčků ale zanechal novic Šimon Frömel, jenž si připsal gól, nahrávku i vítězný nájezd. Jednou rozvlnil síť také Kevin Horváth.

LHK Jestřábi Prostějov

Prostějovskému hokeji schází návaznost mezi mládežníky a áčkem, i proto se v jeho kádru hráči do dvaceti let objeví jen výjimečně: když dorazí během sezony z extraligového klubu.

Šimon Frömel

Šimon Frömel | Foto: hstrebic.cz

HC RT TORAX Poruba 2011

V Ostravě se objevil zajímavý navrátilec do českých soutěží – někdejší tahoun mládežníků Sparty Andrej Adamec. Za Porubu teď dokonce skóroval, a to mu spoluhráči ještě ve stejném zápase dopřáli kapitánské céčko! V obraně se ukázal rovněž Filip Hlaváč, v útoku krátce Maxim Vehovský a na šest utkání David Moravec. Syn olympijského vítěze si připsal dvě asistence.

HC Stadion Litoměřice

Kališníci navázali úzkou spolupráci se Spartou. Ta si tedy bude dirigovat jejich starty mezi extraligou, první i druhou ligou a samozřejmě také juniorkou. Větší část přípravy odehráli za Stadion obránci Martin Böhm, Dominik Pavlák a Jakub Tůma; v útoku se bodově zadařilo Ondřeji Hrabíkovi (1+2) a další kroky do profi hokeje dělali zejména Michal Vitouch s exlitvínovským Janem Vopatem.

David Moravec

David Moravec | Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

HC Dukla Jihlava

Do první ligy chce naplno prorazit brankář Filip Maláč, který v jednom duelu přípravy stihl nahrát na gól i odstoupit pro zranění. Stálé místo v zadních řadách si vybojoval Marek Chvátal, kvalitní posilou do budoucna může být exchomutovský snajpr Marcel Štefančík (1+1). Estonec Maxim Burkov se po gólovém debutu stáhl do juniorky, pětkrát naskočil Adam Rauš.

HC ZUBR Přerov

Z talentů ročníku 2003 se do prvoligové brankářské dvojice prosadil také Marek Stuchlík – poprvé bude chytat na Moravě. To už není případ navrátilce z Finska Ondřeje Cuba, jenž v přípravě skóroval. Jeden gól dal i Lukáš Chludil, kterému nenabídl smlouvu Zlín; z juniorky dostával šance overager Radim Hradil a z Komety bek František Němec.

Marek Stuchlík

Marek Stuchlík | Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

HC Frýdek-Místek

Nejproduktivnějšího juniora U20 napříč všemi prvoligovými kluby měli v přípravě Rysi: Osmnáctiletý Slovák Adam Cedzo dal čtyři góly a na jeden nahrál. Mezi střelce můžeme započítat i Oskara Haase, Michala Ramika, Matěje Kozlíka a Tomáše Šilara, do obrany se prosadil Filip Hrůzek a jednu šanci dostal v brance Jakub Král. Frýdek může vzhledem k síle třinecké akademie představit řadu talentů.

HC Slavia Praha

Na Cedza statisticky dotíral Vojtěch Polák, jenž v dresu Slavie zaznamenal bilanci 3+1 a k tomu i vítězný nájezd. Mladickou stopu v útoku doplňují Lukáš Strnad (1+3), exlitvínovský Marek Slavík (1+1), Stanislav Tichý (1+1) a Matěj Kvasnička; v obraně zase Jiří Stejskal a Karel Křepelka, další pomocník z Mladé Boleslavi.

Nesmíme zapomenout na brankáře Michala Pittra a mladšího Tomáše Voleveckého, který si připsal také asistenci. Pro klub je ale velká škoda, že juniorka hraje nižší soutěž a nemůže tedy nasazovat hráče ročníku 2003, kteří se zrovna nevejdou do kádru áčka.

Maxim Burkov

Maxim Burkov | Foto: Natálie Egartová, hcdukla.cz

SC Marimex Kolín

Overage junioři Petr Moravec a Lukáš Pajer v přípravě Kozlů jasně dokázali, že chtějí bojovat o dres extraligového Hradce: Moravec se zaskvěl bilancí 6+2 (a právě Mountfieldu dal dokonce hattrick), Pajer měl 4+3. V obraně můžou velké minuty polykat Matěj Pinkas se Štěpánem Němcem. Aspoň pár startů v bráně vyhlíží Jakub Tichý, Kolín dále v přípravě nasadil i Tygry Michala KoštovalaPetrem Gajdou či naopak vlastního odchovance Michala Häuslera.

HC Baník Sokolov

Dres Sokolova během ročníku jistě obléknou někteří mladíci z Karlových Varů, příprava se bez nich ale téměř obešla. Výjimku tvořili obránci, kteří jinak mají jako overage hráči táhnout juniorku Energie – Kryštof Bulka a Jakub Vogel. Bulka zaznamenal tři asistence.

Vojtěch Polák

Vojtěch Polák | Foto: Karel Švec, Český hokej

HC Dynamo Pardubice „B“

Podobně i v pardubickém béčku můžeme očekávat talenty z místní líhně. Za prvoligový tým odehráli v přípravě víc než jeden duel tři hráči: Obránce Vojtěch Tvrdík jediným gólem dokonce rozhodl duel v Třebíči, bilancí 2+2 se prezentoval Daniel Herčík a jednu branku zaznamenal i Adam Paleček.

HC LERAM Orli Znojmo

Nováček Chance ligy má podobně jako Prostějov či Litoměřice zásadní hendikep v tom, že jeho mládežníci hrají nejnižší soutěže. V přípravě si to do základní sestavy namířil obránce s extraligovými zkušenostmi Patrik Fajmon, na zkoušce pak uspěli útočníci Jakub Masař a Jan Kučera. Loňský kapitán olomoucké juniorky Kučera se přitom k týmu připojil až později.

Adam Cedzo

Adam Cedzo | Foto: Samuel Rychecký, hcf-m.cz

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz