Litvínovští vytipovali nebezpečná místa

0
283

V rámci projektu Podpora prevence kriminality a bezpečnosti v Litvínově proběhl v měsících květen až červen 2023 průzkum pocitu bezpečí občanů doplněný o rozšiřující dotazník zaměřený na práci asistentů prevence kriminality. Dotazníkového šetření se účastnilo 205 respondentů, šetření pocitových map 265 respondentů. Jedná se o první zrealizovaný průzkum z oblasti pocitu bezpečí  ve městě.

Náklady na průzkum hradilo město z nepřímých nákladů projektu Podpora prevence kriminality a bezpečnosti v Litvínově.  Informace veřejnosti o možnosti zapojit se do vyhlášeného průzkumu byla zprostředkována mobilním rozhlasem, umístěna na webu města, na FB města a zveřejněna v měsíčníku Radnice.

Místostarostka Květuše Hellmichová k materiálu uvedla: „V první řadě bych chtěla poděkovat všem, kdo se nespoléhají na vševědoucnost města a jeho úředníků a sami se tohoto průzkumu zúčastnili.  Průzkum přinesl některé zajímavé výsledky, které budou nepochybně námětem k řadě diskusí. Materiál bude samozřejmě po jeho projednání v Zastupitelstvu města k dispozici veřejnosti. Zároveň musím dodat, že na některé z identifikovaných problémů již město i Městská policie Litvínov zareagovaly a připravují například posílení kamerového systému na vytipovaných místech.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!