Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Juventus přehrál Lazio a má třetí výhru, milánské derby opanoval Inter. Neapol klopýtla s nováčkem

Juventus porazil ve 4. kole italské ligy na domácím hřišti Lazio Řím 3:1, k čemuž přispěl Dušan Vlahovič dvěma brankami. Milánské derby ovládli hráči Interu, rivaly z AC porazili vysoko 5:1. Dvě z pěti branek vstřelil Henrik Mchitarjan. Neapol dotáhla na hřišti FC Janov dvougólové manko, ale s ligovým nováčkem jen remizovala 2:2.

Čtyřiatřicetiletý arménský reprezentant Mchitarjan poslal Inter do vedení už v páté minutě, když využil nedůrazu v obraně "rossoneri" a Dimarcův střílený centr usměrnil za záda brankáře Maignana.

Sedm minut před koncem prvního dějství vyslal tvrdou střelu do pravého horního rohu Thuram a zvýšil na 2:0. Francouzský útočník po letním příchodu z Mönchengladbachu ve čtvrtém ligovém utkání ke dvěma asistencím přidal i druhý gól.

Hráči AC sice po dvanácti minutách druhého poločasu snížili po střele Leaa, ale skóre opět změnil Mchirarjan.

Jedenáct minut před koncem zvýšil z penalty bývalý hráč AC Calhanoglu a v nastavení po Mchitarjanově přihrávce se ještě prosadil střídající Frattesi. "Nerazzuri" vstřelili v derby pět branek poprvé od 24. března 1974.

Výhru Juventusu nad Laziem zařídil Vlahovič, jenž se trefil dvakrát. Poprvé po deseti minutách a ještě do poločasu zdvojnásobil vedení "staré dámy" tvrdou ranou Chiesa.

Lazio 20 minut po přestávce vykřesalo naději na body, když jeho hráči využili špatné rozehrávky Juventusu a Luis Alberto zakončil zpoza vápna do pravého horního rohu Szczesného branky.

Hned o tři minuty později uzavřel skóre Vlahovič. Zpracoval si dlouhý míč McKennieho a stejně jako před ním Alberto skóroval zpoza šestnáctky.

Obhájce titulu Neapol prohrávala v Janově 0:2 ještě v 75. minutě. Před pauzou rozjásal domácí fanoušky po rohu obránce Bani a jedenáct minut po pauze zvýšil Retegui.

Favoritovi vrátil naději čtvrt hodiny před koncem Raspadori a v 84. minutě předvedla Neapol akci jako z fotbalové učebnice.

Zieliňski vyslal přesně načasovaný lob přes domácí obranu a Politano z voleje napálil míč do horní sítě Martínezovy branky. Po prohře s Laziem z úvodního kola podruhé ztratila body a je čtvrtá.

Italská fotbalová liga – 4. kolo:

Juventus Turín – Lazio Řím 3:1 (10. a 67. Vlahovič, 26. Chiesa – 65. Luis Alberto), Inter Milán – AC Milán 5:1 (5. a 69. Mchitarjan, 38. Thuram, 78. Calhanoglu z pen., 90.+3 Frattesi – 58. Leao), FC Janov – Neapol 2:2 (40. Bani, 56. Retegui – 76. Raspadori, 84. Politano).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články