Úcta k legendě? Na hvězdu Al-Hilal se pískalo, kvůli Neymarovi

Úcta k legendě? Na hvězdu Al-Hilal se pískalo, kvůli Neymarovi

Představte si, že za klub máte odehráno 223 utkání, na svém kontě 57 ligových branek a jste klubovou legendou. A přesto na Vás vlastní fanoušci pískají a bučí. Něco podobného zažil Salem Al Dawsari, kvůli Neymarovi. 

Salem Al Dawsari hraje za Al-Hilal dlouhých třináct let, během kterých odehrál 223 ligových zápasů a zaznamenal 57 branek. Jenže jeho role se v klubu začíná měnit, mohou za to především příchody hvězd světového fotbalu.

Do Al-Hilalu dorazili Malcom, Aleksandar Mitrovič, Ruben Neves a především Neymar. V pátečním domácím utkání proti Al Riyadhu absolvoval brazilský útočník svou premiéru, když v 64. minutě nahradil Michaela. Al-Hilal svého soupeře přejel vysoko 6:1 a Neymar k demolici přispěl jednou asistencí.

Radovat se mohl i ze vstřelené branky, po ruce jednoho z hostujících hráčů se pískala penalta, kterou si ale na starost vzal již zmíněný Al Dawsari. A právě v tento moment přišlo bučení a pískot některých domácích fandů, kteří chtěli vidět proměněný pokutový kop z kopačky Neymara.

Na brazilského kanonýra, za kterého Al-Hilal vysázel přes 80 milionů eur, se zaměřily i kamery, ale Neymar žádnou nelibost nevyzařoval. Ba naopak, po proměnění se šel s Al Dawsarim radovat. 

Al Dawsari se navíc nenechal negativními reakcemi, které si můžete prohlédnout zde, odradit a v nastavení druhé půle přidal i svou druhou trefu. Příležitost poprvé se v novém klubu prosadit bude mít Neymar již v pondělí proti Navbahor v rámci AFC Ligy mistrů.