Kozel burcuje své hráče před Podještědským derby. Oslavenec Rabušic si chce nadělit tříbodový dárek

Kozel burcuje své hráče před Podještědským derby. Oslavenec Rabušic si chce nadělit tříbodový dárek
OBSAHUJE OHLASY

Před Podještědským derby, které je na programu dnes od 15:00, promluvil pro webové stránky Liberce hlavní trenér týmu, Luboš Kozel. Liberecký lodivod burcuje své svěřence a apeluje na důležitost nadcházejícího zápasu. Redakce webových stránek Slovanu vyzpovídala rovněž dnešního oslavence Rabušice a novopečeného slovenského reprezentanta Tuptu.

Podještědské derby sice kvalitou ani atraktivitou nedosahuje duelu pražských “S“, avšak minimálně pro fotbalové fanoušky na severu Čech představuje zajímavé zpestření. O významu utkání mezi Jabloncem a Libercem ví své i trenér Slovanu, Luboš Kozel: “Nálada je bojovná. Na tréninku z hráčů cítím, že si uvědomují blížící se derby a nic nepodcení. Věřím, že to na hřišti bude vidět.“

Oba celky vstoupí do zápasu s nepříliš valnou formou. Fotbalisté Jablonce prozatím získali pouze čtyři ligové body a jako jediní v soutěži ještě nevyhráli (výhru si připsali pouze v poháru). Liberečtí mají bodů osm, nicméně poslední dvě utkání prohráli bez vstřelené branky. Ofenziva trápí oba týmy – jak Jablonec, tak Liberec disponují bilancí jedné vstřelené branky na zápas, či méně.  

Liberec se v zápase může opřít jak o nedávnou vzájemnou bilanci (neprohrál poslední čtyři vzájemná utkání), tak o novopečeného slovenského reprezentanta Tuptu. “Od mala jsem snil o tom, že nastoupím za slovenskou seniorskou reprezentaci. Teď se mi to podařilo,“ komentoval hráč svůj debut a dodal: “Po posledních výsledcích, které nebyly nejlepší, jedeme do Jablonce zvítězit.“

Narozeniny dnes slaví liberecký kapitán Rabušic, který letos plní roli žolíka. Rabušic se v rozhovoru pro klubový web přidal ke svému trenérovi v burcování týmu: “Pohybuji se po městě a hodně lidí mi říká, ať v Jablonci zvítězíme. Doufám, že pro to uděláme vše.“ Oslavenec skromně dodal, že nejlepším dárkem by byly samozřejmě tři body.

Zdroj: FC Slovan Liberec