InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Roman Körber obhájil prvenství na Strmém vrchu. V trialu přidal po napínavém souboji stříbro

Chýnov hostil jubilejní 40. ročník Strmého vrchu. , Autor: Josef Janda

Chýnov hostil jubilejní 40. ročník Strmého vrchu.     Autor: Josef Janda

CHÝNOV - Motosport Chýnov ve spolupráci s městem Chýnov uspořádal v sobotu 16. září jubilejní 40. ročník populárního závodu motocyklů do Strmého vrchu, během něhož se závodníci z nejrůznějších motocyklových disciplín snaží vyjet padesátimetrový krpál plný nástrah. Tradiční podnik nabídl jako vždy závody v kategoriích motokros+enduro, trial, ČZ+Jawa+fichtl a děti do 15 let. Nejsledovanější kategorii motokros+enduro ovládl Roman Körber (Motosport Chýnov), který proměnil všech pět pokusů v úspěšné zdolání kopce. Díky tomuto famóznímu výkonu obhájil své loňské prvenství.

 

Domácí závodník Roman Körber byl úspěšný i mezi trialisty. Poprvé v historii Strmého vrchu byli tři nejlepší závodníci po všech pokusech tak vyrovnaní, že je čekala společná rozjížďka. Körber skončil druhý, konkurenci neměl Marek Wünsch (TP Czech). Nejlepší trialista nechal svým soupeřům vybrat startovní pozici, načež předvedl parádní jízdu až nahoru a obhájil loňský triumf.

Na startu nechyběl ani nejúspěšnější jezdec celé historie Strmého vrchu, kterým je mnohonásobný mezinárodní mistr ČR v motokrosu Martin Michek. Momentálně nejlepší český motocyklový závodník dakarské rallye však spěchal na nedělní MMČR v motokrosu do Opatova, proto jel tři závěrečné pokusy za sebou. Po úspěšných úvodních pokusech se mu ovšem zdolat náročný kopec už ani jednou nepodařilo.

Na atraktivitě přidal Strmému vrchu i hokejista Martin Hanzal, jehož zdobí přes 700 zápasů v NHL. Účastník olympiády v Soči 2014 startoval na fichtlu a fanoušky potěšil autogramiádou, které se účastnili i Körber s Michkem.

Více ke Strmému vrchu nabídne středeční Týdeník Táborsko. Přineseme ohlasy vítěze Romana Körbera a nejlepšího českého motocyklového závodníka Martina Michka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace