18. 9. 2023

TRIP – záhadný hotel a nespavost v tipech týdne

Týdenní redakční inspiraci premiérami jsme se zase po dlouhé době málem absolutně shodli. Ale díky Pajkymu přeci jen nakonec máme alespoň dva tipy.

The Continental

The Continental

Základní údaje

Žánr Akční / Krimi / Thriller
Stanice Peacock
Premiéra 22. září 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Říká vám něco jméno John Wick? Jde o muže, který je schopen vyřídit objednávku zákazníka tak nekompromisně, jak si jen dokážete představit. Ve světě nájemných zločinců patří mezi legendy. Tenhle seriál ale není o něm. Je o hotelu. Velice speciálním hotelu, který je stejně tak legendární, jako John. Pro podobné typy, jakým je Wick, je neutrálním územím a místem, kde se mohou po akci dát dohromady nebo se na ni připravit. Tedy i fyzicky. Služby hotelu jsou totiž rozsáhlé a patří mezi ně například i plně vybavený lékařský tým. „Postřelí vás při snaze vykrást banku a jste naším členem? My vás dáme dokupy. Pak to můžete jít zkusit znovu…“

Proč to doporučuji?

Podlehl jsem davové psychóze a tenhle týden se také těším na John Wickovku The Continental. Filmy jsem viděl, ale pro mě pořád jen Keanu spíš Neo než John a nejsem tedy žádný vůdce fanklubu, protože mě nijak zvlášť neoslovují. Ale po probrání se trailery všech možných kandidátů tohoto týdne jsme nemohl jinak. Navíc to má jen tři epizody, tak to půjde slupnou jako malina.

Fruiko

Možná mě ukamenujete, ale filmy o Johnu Wickovi začaly vycházet až v době po mé filmové éře, kdy jsem naplno přesedlala na seriály, takže jsem je nikdy neviděla a nebudu mít s čím porovnávat. Ale obsah zní hodně suprově, takže myslím, že si tenhle zajímavý hotýlek hodně oblíbím. Rozhodně se hodně těším, až se mi pilot dostane pod lupu!

ragelly

I když mě zajímá nečekané pokračování dokumentárního Murdaugh Murders: A Southern Scandal, tak nejvíc se těším samozřejmě na The Continental. Tato třídílná minisérie rozšiřující svět filmového Johna Wicka má rozhodně ambici být dalším velkým seriálovým hitem. Spousta akce, střelných zbraní, krve a mrtvých, k tomu relativně známé prostředí a děj odehrávající se v 70. letech. Takže to prostě musí být naprostá pecka! Víc asi není třeba psát, a tak to ukončím dvěma slovy – Katie McGrath ♥.

Furiant
Still Up

Still Up

Základní údaje

Žánr Komedie
Stanice Apple TV+
Premiéra 22. září 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Přátele Lisu a Dannyho spojuje nespavost. Ona se bojí o budoucnost své dcery, on trpí úzkostmi. Zatímco spolu dlouho do noci, když nemůžou spát, komunikují, jejich vztah se začne prohlubovat.

Proč to doporučuji?

Ze seriálů, které se tenhle týden vrací, se určitě podívám na závěrečnou řadu Sex Education (Sexuální výchova). Nicméně jsem také dost zvědav na to, jak se povedla novinka Still Up od Apple, protože trailer mě zaujal svou příjemnou atmosférou.

Pajky

A co nám doporučíte vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
andromache

andromache

Okej, Furiant si u mě neskonale moc šplhnul.. :D. Jinak mi nedošlo, že Still Up je nový seriál...
před 32 týdny
Furiant

Furiant

Tak já měl pro Katie vždycky slabost. :D
před 32 týdny
andromache

andromache

Aha, a jak to, že jsem to zjistila až teď :D?
před 32 týdny
Další články k tématu