InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na závěr Táborských setkání to rozjeli žáci zušek, kantoři i rodinní příslušníci

   Autor: JcTED.cz - TV

    Autor: JcTED.cz - TV

AKTUALIZOVÁNO - 18.9.2023 13:51

TÁBOR - Základní umělecká škola Oskara Nedbala v Táboře si letos připomíná 110 let od svého založení. Jubileum nastalo přesně 15. září, kdy se hudební ústav v Táboře otevíral. Škola k výročí připravila řadu akcí a tou první byl Mezizušfest, který zpříjemnil nedělní odpoledne v poslední den městské slavnosti Táborská setkání.

 

Na pódiu na Žižkově náměstí se postupně vystřídaly Divoké strunky, což je houslový soubor ZUŠ Soběslav, dále pěvecký sbor bechyňské zušky a Big Boss Band ze Základní umělecké školy v Sezimově Ústí. Finále patřilo oslavencům - orchestru Svišti v orchestřišti z pořádající ZUŠ Oskara Nedbala a na úplný závěr zahráli společně všichni. "Myslím, že to celé bylo povedené, děti z Bechyně připravily kartony s namalovanými svišti a ti se občas během vystoupení našeho školního orchestru objevili," zmínil ředitel táborské školy Jakub Valeš. 

Ta k výročí uspořádala i den otevřených dveří v obou budovách, prezentoval se hudební i výtvarný obor, dokonce i módní přehlídkou. Mimoto děti vystupovaly v táborských galeriích. "Kolegyně Lída Peřinová připravila vycházku po stopách Oskara Nedbala v našem městě a i o tu byl zájem," dodal Jakub Valeš. 

Vpodvečer se pak v atriu Husitského muzea na náměstí Mikuláše z Husi odehrála příjemná afterparty, na které zahrály rodinné sestavy, které mají ke škole blízko. Například známý táborský varhaník Ladislav Šotek se svým vnukem Štěpánem Sovou, rodina mezzosopranistky Karolína Berkové, kde to na kytaru rozjel i její otec Karel Berka, ale i partner a děti. Nechyběl ani ředitel Jakub Valeš s dcerami nebo rodina jeho zástupce Jiřího Novorky. 

Základní umělecká škola Oskara Nedbala bude v letošních výročních oslavách pokračovat - 18. října vystoupí v táborském divadle úspěšní absolventi, 15. listopadu se uskuteční v Gotickém sále staré táborské radnice koncert učitelů školy a 19. prosince koncert žáků v divadle. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace