Google překladač: English Deutsch

Veletrh EMO Hannover dnes po čtyřleté přestávce oficiálně otevírá své brány v hlavním městě Dolního Saska. "Na předním světovém veletrhu výrobních technologií představí přibližně 1 850 vystavovatelů ze 42 zemí své nejnovější stroje, řešení a služby pro průmyslovou výrobu," řekl na zahajovací tiskové konferenci Carl Martin Welcker, generální komisař EMO Hannover. "EMO je na jeden týden centrem mezinárodního průmyslu," pokračoval Welcker. Při posledním sčítání přijeli do Hannoveru odborní návštěvníci ze 150 zemí.

EMO 1

Zaměření na budoucnost výrobních technologií
Pod heslem Innovate Manufacturing je veletrh ústřední platformou pro všechny aspekty výrobních technologií. Představují se zde nejen nejnovější stroje, ale diskutuje se také o technických řešeních, trendech a inovacích. Veletrh EMO Hannover tak pokrývá celý hodnotový řetězec výrobních technologií a sám je inteligentní továrnou. S velkým důrazem na technologie, dialog a navazování kontaktů se veletrh intenzivně zaměří na tři megatémata: Budoucnost podnikání, Budoucnost konektivity a Budoucnost udržitelnosti výroby. "The Future Insights ukazují, že výrobní technologie nejsou zasvěceným tématem pro výrobní experty, ale reagují na naléhavé problémy naší doby technickými řešeními," říká Welcker.

Rozsáhlá nabídka na veletrhu EMO Hannover
Veletrh představuje celé spektrum výrobních technologií - od výrobních systémů a nástrojů až po měřicí zařízení, software a řídicí systémy. Rozmanitost nabídky odráží aktuální výzvy průmyslové výroby, včetně zvyšování efektivity, flexibility, zlepšování kvality, automatizace, elektromobility, energetické účinnosti a oběhového hospodářství.

EMO 2

Veletrh EMO Hannover zároveň nabízí rozmanitý doprovodný program s přibližně 360 jednotlivými akcemi. Mezi nejvýznamnější akce patří například vysoce prestižní panelová diskuse na téma Udržitelný hodnotový řetězec výroby - Jak průmysl zvládne budoucnost? s generálními řediteli společností DMG Mori, Samson, Siemens a generálním komisařem EMO Welckerem. Nebo dva půldny na téma Nová digitální práce - příležitost, nebo zbavení práv? Tam budou v přednáškách, rozhovorech a panelových diskusích osvětleny četné aspekty pracovního světa zítřka. Pracovní trhy budoucnosti jsou také součástí budoucnosti podnikání. Na příkladu Indie konference ukáže, jaké příležitosti se nabízejí, a seznámí mezinárodní zájemce s indickými společnostmi.

Kromě toho se na veletrhu EMO stále více dostává do popředí spolupráce s inovativními start-upy. Ve Startup Area v hale 9 se představí více než 60 mladých firem a EMO Startup Night se speed datingem nabídne vystavovatelům i návštěvníkům možnost seznámit se s mladými firmami a navázat kontakty. Na speciálním stánku Education v hale 8 bude nadace Nachwuchsstiftung Maschinenbau ukazovat, jak bojuje proti nedostatku kvalifikovaných pracovníků v kovozpracujících profesích, podporuje školitele a učitele při zavádění moderního vzdělávání a seznamuje mladé lidi s atraktivitou kovozpracujících profesí.

Elektromobilita je hnacím motorem investic do výrobních technologií
Ekonomická situace v průmyslu na celém světě hraje rozhodující roli pro úspěch veletrhu EMO Hannover. Navzdory současné slabé globální poptávce očekává průmysl obráběcích a tvářecích strojů ve střednědobém a dlouhodobém horizontu silné impulsy ze strany různých zákaznických sektorů. Pokroková automatizace, rostoucí digitalizace, elektromobilita, rozvoj kritické infrastruktury a investice do obnovitelných zdrojů energie jsou jen některé z vývojových trendů, které nabízejí velký potenciál pro výrobní technologie. Pro rok 2024 očekávají ekonomičtí výzkumníci oživení světového trhu s obráběcími stroji s nárůstem o 7 %. "Těžíme z aktivit našich zákazníků v nových oborech, protože dodáváme technologie, které tam umožňují pokrok," ví Welcker.

Průmysl obráběcích a tvářecích strojů je obzvláště ovlivněn procesem transformace automobilového průmyslu směrem k elektrickým pohonům. Dr. Michael Wittler, jednatel společnosti FEV Consulting v Cáchách, která v počáteční fázi analyzovala možnosti a potenciál e-mobility, předpovídá v této oblasti v příštích letech značný odbytový potenciál. "Do roku 2040 očekáváme nárůst na 85 milionů bateriových vozidel a vozidel s palivovými články, což odpovídá tržnímu podílu 75 procent," řekl na úvodní tiskové konferenci. "Zejména elektromotory, výkonová elektronika, baterie a palivové články se v tomto rychle rostoucím odvětví stávají klíčovými součástmi, do jejichž výroby je třeba investovat," řekl Wittler. E-mobilita podle něj představuje slibný způsob, jak podpořit růst výrobních technologií a zároveň snížit dopady na životní prostředí. Na základě výsledků studie Wittler výslovně vybízí, aby se tímto tématem zabývali již v rané fázi a podle toho rozvíjeli své vlastní produktové portfolio, a využili tak rozmanitých příležitostí v tomto rozvíjejícím se odvětví. Protože tak již učinilo poměrně dost výrobců, bude se elektromobilitě věnovat i doprovodný program EMO v panelové diskusi s názvem Perspektivy elektromobility.

"Celá komunita EMO se těší na šest vzrušujících dnů veletrhu a na četné inspirativní diskuse s odbornými návštěvníky z celého světa," uzavírá Welcker.

https://emo-hannover.de

Kalendář akcí

<<  Květen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news