Bez lítosti: Vraždy během pár hodin! Pachatelé dostali doživotí!
Zdroj: TV Prima

Bez lítosti: Vraždy během pár hodin! Pachatelé dostali doživotí!

Vytvořeno dne 19.09.2023

V nápravných zařízeních v Česku pobývá více než 22 tisíc lidí, 49 z nich si odpykává doživotní trest za obzvlášť závažné zločiny. Projekt Bez lítosti představí 8 takových jedinců, jejichž činy se dostaly do popředí zájmu médií. V dokumentární sérii diváci uvidí například případ Juraje Kučeráka – vraha se sekerovým syndromem, Miloslava Širůčka – vraha své vlastní rodiny nebo třeba Josefa Kotta.

Josef Kott chtěl být zemědělcem, ale nakonec se stal důstojníkem u pohraniční stráže – to vše ještě za komunismu. Chvíli pracoval i v ochranné službě na Hradě, kde hlídal Gustáva Husáka. Pak se vrátil k pohraničníkům, kde ale ukradl trezor, prý aby se pomstil veliteli, a skončil ve vězení. Pak už to s ním šlo z kopce. Pracoval a zároveň si „přivydělával“ krádežemi.

V jednom vězení se setkal s Michalem Kutílkem, se kterým se spřátelil. V roce 1990 byli oba propuštěni na amnestii a rozhodli se vykrást firmu, ve které Kott kdysi pracoval. Následující události Kott popisuje jinak než Kutílek a policie: Podle Kotta Kutílek vrátného v té firmě zastřelil jeho vlastní pistolí, po cestě do auta pak nabrali stopařky, které Kutílek v lese ubodal. Druhý den se vypravili do Prahy, kde zastřelili a okradli taxikáře, a pak ještě po cestě zpátky postřelili britského řidiče kamionu. Ten přežil jen zázrakem.

Vše se odehrálo v průběhu 26 hodin. Kott i Kutílek byli odsouzeni na doživotí. U soudu svalovali vinu jeden na druhého. Kott dodnes tvrdí, že je nevinný.

Bez lítosti už dnes od 21.30 na Prima COOL.

Video soubor

Zdroj: TV Prima