Hlavní obsah
Aktuální dění

Mniši v Řecku na hoře Athos se porvali. Co bylo příčinou tohoto konfliktu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: PixaBay

Posvátná hora

Dokonce i mniši, které bychom podle náboženského modelu měli považovat za soucitné bytosti, tak zjistíme v dnešním článku, že je tomu zcela jinak.

Článek

I mniši v Řecku na posvátné hoře Athos jsou schopni pod vlivem alkoholu zapomenout na veškeré náboženské obřadné rituály a projevit prvek své ničivé agresivity. Je možné, že alkohol z lidí vytahuje na povrch jejich agresivitu. Nebo cokoliv jiného, co je v nevědomí potlačené.

Celé to vzniklo tak, že opilý mnich z Rumunska zaútočil na svého kolegu mnicha, který byl taktéž opilý a způsobil svému kolegovi veliké zdravotní problémy. Posléze byl urychleně převezen do nemocnice v městečku Polygyros, kde se aktuálně zotavuje z ohavného zranění obličeje.

Je zajímavé zmínit, že zasažený kolega nechtěl, aby se tato zpráva dostala do mainstreamu. Zřejmě nechtěl poškodit dosud skvělou reputaci svému mnišskému řeckému řádu. Nechtěl, aby byl jeho kolega stíhán, ba dokonce ani nechtěl, aby byl ošetřován.

Tato mnišská šarvátka měla takový silný dopad, že zůstal jeden vážně zraněný. Můžeme takovouto událost považovat za jakousi pouhou nahodilost a nebo se v tom skrývá mnohem víc? Například to, že i mniši mají ve své nevědomé mysli cosi destruktivního a negativního.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz