Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nemůžu si najít kamarádku, kamaráda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Proč jsou někteří lidé neoblíbení?

Článek

Existují lidé, a není jich málo, kteří si nemůžou najít kamarádku či kamaráda. A tento problém mají dlouhodobě, nebo i celý život. Na internetu se občas objeví článek o tom, co s tím. Nejobligátnější rada je tato: „Nebuďte doma, jděte mezi lidi!“ Ovšem tato rada není moc účinná, protože pokud nebývám oblíbená, nebudu oblíbená ani v novém kolektivu. Ostatní se budou chtít bavit s těmi druhými, ne se mnou. Takže je třeba řešit, proč oblíbená nebo oblíbený nejsem.

Některé důvody neoblíbenosti jsou tyto:

Přílišná ukecanost…mluvíte, mluvíte, mluvíte…a ten, co vás poslouchá, se nebaví, je rozladěný, nebo vás už ani nevnímá.

Uzavřenost do sebe…nepůsobíme vstřícně a otevřeně

Zápachy všeho druhu i příliš silné vůně

Podivné zvyky, extravagantní oblečení a vzhled

Všetečnost, manipulativnost…typ paní domácí, co provádí výslechy a špehuje

Dluhy, které nesplácíte

Bohužel, i když celkem víte, co děláte špatně, často je těžké se změnit. Změnit svoji mentalitu je těžší, než se zdá. Takže ve výsledku vaše snaha nemusí přinést kýžený výsledek.....lidi vás sice přestanou mít neradi, ale pořád to nepovede k tomu, aby vás třeba vyhledávali a stáli o kontakt s vámi.

Naštěstí, i když jste všeobecně neoblíbení, sem tam se ve vašem životě najdou jedinci, kteří vás mají rádi. Lidé, kteří se ve vaší přítomnosti cítí příjemně, berou vám telefony, nemají tisíce výmluv, proč se vám nemůžou věnovat. Takových lidí je málo, ale jsou. A jsou vzácní, proto je třeba je neztratit, a vážit si jich. Samozřejmě v případě, že vám nejsou nějak protivní či nepříjemní.

Bohužel, pokud si svůj problém neuvědomujete, lehce takové lidi ztratíte. Přerušíte s nimi kontakt třeba kvůli banálnímu sporu, protože si jich dostatečně nevážíte, a pak zůstanete sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz