Chlapec, který vypadl z okna boskovického gymnázia, je po operaci. Jeho stav je stabilizovaný

V budově boskovického gymnázia měl vypadnout žák z druhého patra. Na místě jsou i kriminalisté.

Z okna Boskovického gymnázia měl vyskočit student

Stav chlapce po pádu z okna gymnázia v Boskovicích na Blanensku je stabilizovaný, je po operaci, uvedla mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. Chlapec je v brněnské Dětské nemocnici, která je součástí fakultní nemocnice. Chlapec vypadl z okna v úterý, případem se zabývají policisté.

„Je po operačním zákroku, jeho stav je stabilizovaný. Nyní je na oddělení ARO (anesteziologicko-resuscitační, pozn. red.),“ uvedla Plachá.

Ředitelka boskovického gymnázia Alena Svanovská ve vyjádření popsala, že bezprostředně po události spolupracovali se složkami záchranného systému a vyšetřovateli. „Do školy byli povoláni krizoví psychologové Policie ČR a Hasičského záchranného sboru a z adaptačního pobytu nových žáků byla odvolána zpět na gymnázium školní psycholožka. Poskytli jsme psychologickou pomoc dotčeným žákům, pedagogům a také se setkali s rodiči,“ uvedla ředitelka.

ČTĚTE TAKÉ: Svědci o útoku v Litvínově: Celá chodba od krve. Muž pobodal bratra, když se vrátil z nákupu

Krajský radní pro školství Karel Jurka (ODS) uvedl, že nyní není vhodné vynášet jakékoli soudy, které jsou bez zjištění především ze strany policie nepodložené. „V současné chvíli již nebudeme věc komentovat, a to s ohledem na rodinu a citlivý věk studenta,“ uvedl Jurka.

Chlapec z okna vypadl v úterý dopoledne. Mluvčí záchranářů Michaela Bothová řekla, že záchranáři na místo vyslali pozemní i leteckou posádku. „Měli jsme v péči mladíka, po ošetření jsme jej se středně těžkým zraněním letecky transportovali do Dětské nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Plachá nicméně později řekla, že chlapec je ve vážném stavu. „Do Dětské nemocnice byl přijat s těžkým polytraumatem, jeho zranění jsou vážná. Je na operačním sále, čeká ho dlouhý operační výkon,“ sdělila tehdy mluvčí.

Zřizovatelem boskovického gymnázia je Jihomoravský kraj. „Dostal jsem informaci, že na konci vyučovací hodiny žák ještě za přítomnosti učitele vstal, otevřel okno a vyskočil ze třetího patra. Údajně nic nenaznačovalo, že by tento žák měl mít nějaké trauma.“ řekl dříve Jurka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

Tagy:
policie vyšetřování gymnázium pád z okna výška Dětská nemocnice FN Brno Jihomoravský kraj Boskovice okno okres Blansko