Tisková konference k nové sezóně Divadla Radka Brzobohatého

8. 9. proběhla v DRBárně, kavárně Divadla Radka Brzobohatého, tisková konference k nové, již 7. sezóně divadla pod vedením ředitelky Romany Goščíkové.

Spolu s uměleckým šéfem Lukášem Burianem, herci ( Lucie Vondráčková, Jan Fanta, Jana Bernášková, Petra Špindlerová, Anna Kulovaná, Barbora Kepková, Štěpán Tuček, Pavlína Mourková, Dagmar Čárová, Ernesto Čekan, Karel Hábl, Antonín Hardt, Vanda Károlyi ad.), zakládajícími členy skupiny NEREZ (Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál) a Peterem Freestonem, tajemníkem Freddie Mercuryho, představili novinky sezóny.

Divadlo Radka Brzobohatého

Romana Goščíková si také posteskla, že se v prosinci trochu nedobrovolně rozloučí s rolí Maryši, jelikož Lukáš Burian, který jí hraje Francka, se už cítí na tuto roli starý a tak tedy i ona musí předat Maryšu mladší kolegyni, byť si sama stará nepřipadá.

14. 9. proběhla 2. premiéra thrilleru Hračička, tentokrát se v něm v roli Maude představila Lucie Vondráčková, a zatímco ze zkoušek na 1. premiéru odcházela s modřinami Romana Goščíková, v této verzi to vypadá, že tím zranitelnějším bude Jan Fanta. Na zkoušce těsně před tiskovou konferencí na něj Lucka omylem vytáhla místo atrapy ostrý nůž a způsobila mu krvavý šrám na ruce. Nutno říct, že na jevišti z toho byli v šoku oba, ale před novináři už se této historce smáli.

Před Vánoci DRB uvede českou premiéru britské komedie pro čtyři herečky (Veronika Žilková, Jana Bernášková, Pavlína Mourková/ Dagmar Čárová a Kateřina Peřinová) v režii Jakuba Nvoty - Trosečnice.

Na březen 2024 dramatizuje Lukáš Burian nejslavnější španělský román všech dob, Dona Quijota, kterého DRB bude uvádět v rámci řady Přijďte na klasiku, jejíž tituly hrává často dopoledne pro školy nejen v Praze, ale i po celé republice a zvyšuje tím kulturní povědomí mladých. V hlavních rolích se zde představí Jakub Slach a Milan Enčev.

Další novinku v Divadle Radka Brzobohatého připravili pro fanoušky Freddie Mercuryho a Freddie - concertshow, když pozvali Petra Freestona, někdejšího tajemníka Freddie Mercuryho, s jeho Talkshow Večer s Freddiem Mercurym a Peterem Freestonem.

Na závěr zahráli a zazpívali zakládající členové skupiny NEREZ Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský, kteří spolu s Luciou Šoralovou budou mít v DRBu vánoční koncert.

fotokredit: PRSoup

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
16460
14868