Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Dopravní podniky zamíří na brněnský Šotodays

BRNO - Historicky první celorepublikový sraz fanoušků městské hromadné dopravy se blíží. Dopravní podniky pro ně na sobotu 23. září připravily netradiční podívanou a do Brna se sjedou autobusy městské dopravy z jedenácti měst.

Originální přehlídku vytvoří vozidla z Brna, Českých Budějovic, Jihlavy, Opavy, Olomouce, Ostravy, Karlových Varů, Pardubic, Plzně, Prahy a Zlína...


Akce se zůčastní i Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

"Už tuto sobotu přivítáme v Brně fanoušky městské dopravy z celé republiky. Spolu s deseti dalšími dopravními podniky se nám podařilo vytvořit opravdu pestrou paletu autobusů, které se liší nejen barvou, ale také značkou výrobce, délkou, typem paliva i počtem pater. Zájemci si je mohou prohlédnout pohromadě na Brněnském výstavišti nebo se jimi svézt na speciální lince. Věřím, že autobusy MHD z jiných měst projíždějící brněnskými ulicemi budou velkým lákadlem i pro spoustu dalších lidí," řekl generální ředitel brněnského dopravního podniku a současně také místopředseda z pořádajícího Sdružení dopravních podniků České republiky Miloš Havránek.

Dopravní podniky z Brna, Českých Budějovic, Jihlavy, Karlových Varů, Olomouce, Opavy, Ostravy, Pardubic, Plzně, Prahy a Zlína v autobusech mířících na Šotodays rovnou svezou i své příznivce. V Brně tak bude o nadcházejícím víkendu velká koncentrace lidí s fotoaparáty - šotoušů. Označení pro dopravní nadšence vzniklo z anglického slova shot a určuje člověka, který má zálibu ve fotografování veřejné dopravy, především tedy městské hromadné i železniční.


Dojede také autobus z Českých Budějovic (16. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Vozy se nejprve představí od 11.00 hodin na Brněnském výstavišti před pavilonem A. Návštěvníci mohou na Výstaviště vejít buď hlavní branou nebo branou číslo 3. Odtud se pak autobusy ve 12.00 hodin vydají na Barevnou jízdu. Barevnou proto, že v každém městě mají vozy MHD jiné barvy, a takhle pohromadě vytvoří pestrou paletu. Od 13.00 do 17.00 hodin pak budou vozy nasazeny na speciální Barevnou linku. Její začátek bude na Moravském náměstí na zastávce Česká, další zastávky budou Klusáčkova, Náměstí Míru, Mendlovo náměstí, Konečného náměstí, Zimní stadion a zpět na Českou. V autobusech budou průvodčí, kteří budou prodávat speciální jízdenky za dvacet korun na jízdu nebo za stovku na celý den.

Od 18.00 hodin se dění přesune do vozovny Pisárky, kde se bude konat Šotodays Afterparty s Vaškem Koptou. Vašek Kopta, sám velký fanoušek dopravy, si bude povídat se zajímavými osobnostmi z oblasti městské hromadné dopravy. "Registrace na Šotodays Afterparty už bohužel není možná, kapacita 250 osob byla vyčerpána," uzavřela tisková mluvčí Sdružení dopravních podniků České republiky Linda Hailichová. 


Ostravský DP pak asi doveze svůj doubledecker (11. června 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!