HIWIN sází na pojezdové dráhy pro průmyslové roboty

Expozici společnosti HIWIN na brněnském strojírenském veletrhu bude dominovat funkční pojezdová dráha HIWIN LT-T s průmyslovým robotem Fanuc.

Společnost HIWIN, tradiční účastník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, představí na více než 100 m2 výstavní plochy ucelenou nabídku polohovacích systémů a lineární techniky. Produkty se značkou HIWIN se vyznačují vysokou přesností a spolehlivostí a plně vyhovují náročným požadavkům probíhající robotizace a automatizace v rámci Průmyslu 4.0. Rostoucí zájem o ucelená řešení pojezdových drah pro průmyslové roboty dokládá funkční pojezdová dráha HIWIN LT-T s robotem Fanuc, která bude dominovat expozici HIWIN na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně 2023.

„Jedním se základních produktů pro automatizaci a s ní spojenou robotizaci jsou pojezdové dráhy pro průmyslové roboty. Robot vyžaduje pohyb s vysokou přesností a spolehlivostí. V naší nabídce jsou ucelená řešení horizontálních i vertikálních pojezdových drah různých velikostí do nosnosti až tři tuny,“ doplňuje Petr Severa, výrobní ředitel pro polohovací systémy, HIWIN s.r.o. a dodává: „Každý projekt robota s pojezdovou dráhou vyžaduje individuální přístup. Velkou výhodou našich pojezdových drah je fakt, že jsou konstrukčně, výrobně i montážně řešeny u nás v ČR. Jsme tak schopni pružně reagovat na požadavky zákazníků. Navíc je to výhodné z hlediska ekologie a udržitelnosti. Nemusíme přes půlku světa přepravovat množství rozměrného a těžkého materiálu, například ocelových svařenců, ale necháme si je vyrobit u nás v ČR, ověřenými a kvalitními partnery.“

Horizontální pojezdová dráha HIWIN LT-T, představená na brněnském veletrhu s robotem Fanuc, dosahuje maximální rychlosti 5 m/s při maximálním zrychlení 4 m/s2. Horizontální pojezdové dráhy HIWIN řady LT jsou v nabídce v pěti provedeních při maximálním zatížení od 100 kg (LT-T) až po 3 000 kg (LT-L). Pohonem těchto pojezdových drah je ozubený hřeben s pastorkem, což umožňuje prakticky neomezenou délku dráhy. Vedle horizontálních pojezdových drah jsou v nabídce společnosti HIWIN i vertikální pojezdové dráhy řady RX, které jsou primárně určeny pro polohování ve svislém směru s kolaborativními roboty do celkové hmotnosti 50 kg a maximální výšky zdvihu 3 m.

„Velmi uspokojivé ekonomické výsledky společnosti HIWIN za první pololetí roku 2023 naznačují trvalý zájem o naše tradiční produkty lineární techniky, jako jsou kuličkové šrouby nebo lineární vedení, ale také rostoucí poptávku o ucelená řešení pojezdových drah pro průmyslové roboty,“ říká Ing. Petr Jašek, jednatel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „Účast na brněnském veletrhu pro nás představuje nejen možnost k pracovním setkáním s novými i stávajícími zákazníky, ale také příležitost potvrdit silnou a stabilní pozici značky HIWIN na trhu i v turbulentní době, jako je tato.“

Vedle vertikální pojezdové dráhy pro průmyslové roboty najdou návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu další produkty HIWIN, mezi kterými bude ucelená nabídka lineárních vedení včetně miniaturních vedení MGN a MGW. Z kategorie lineárních polohovacích systémů nebude chybět TMRT stůl, který je vybaven vodou chlazeným momentovým motorem s přímým pohonem, harmonická převodovka Datorker DT nebo servo drivery a servo motory nové generace E1.

Společnost HIWIN najdete na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně od 10. do 13. října 2023 v hale V, stánek číslo 116.

Kontakt:

filip.cvetler@fcpr.cz

Klíčová slova ČR-stroje-průmysl

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Zpracovatelský a výrobní průmysl
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.