Brankářské dilema Arsenalu: Ramsdale nebo Raya? Henry Artetu chápe

Oba špičkoví gólmani v kádru Gunners se do branky nevejdou. A po víkendové změně na pozici jedničky se tak okolo č. 1 v Arsenalu rozjela velká diskuse.   

Brankářské dilema Arsenalu: Ramsdale nebo Raya? Henry Artetu chápe

Legenda Arsenalu Thierry Henry rozumí tomu, že manažer Mikel Arteta dal v posledních zápasech přednost Davidu Rayovi před Aaronem Ramsdalem, který dlouhodobě plnil roli jedničky Gunners a pomáhal vytáhnout klub zpátky do špičky. Letní posila z Brentfordu, sedmadvacetiletý španělský gólman David Raya, jej nicméně o víkendu poprvé dokázal vytlačit z brány, a vychytal dvě nuly. Nejprve v sobotním střetnutí s Evertonem (0:1), druhé čisté konto pak Raya udržel při včerejším domácím vítězství Arsenalu v Lize mistrů proti PSV Eindhoven (4:0).

Sám Henry k otázce gólmanů Arsenalu po PSV pro CBS Sports uvedl: "Raya byl výborný. A není to o tom, kdo má pravdu a kdo ne. Mikel Arteta je trenér,” prohlásila legendární čtrnáctka Gunners. "Mikel vidí Davida Raya jako člověka, který mu může vyhrát ligu. Když prodal Bernda Lena, viděl Aarona Ramsdalea jako člověka, který jim může pomoci dostat se do první čtyřky. On si ho koupil. On si myslí, že je to lepší brankář. A nemusí tam být žádná rotace,” prohlásil Henry s tím, že ve velkém klubu jako je Arsenal je normální, že i přes dobré výkony můžete dostat konkurenci, která vás vytlači. 

Arsenal podle Henryho má nyní dva špičkové gólmany a je jenom na Artetovy jak je bude využívat. Angličtí experti se shodují, že španělský kouč bude dávat přednost španělskému reprezentatovi. Což ostatně podle dalších zdrojů už vzbudilo zájem třeba Chelsea, která již měla sondovat, zda by Aaron Ramsdale nebyl nakloněn možnosti se v rámci Londýna přestěhovat. Jak dopadne situace v brance na Emirates? Čeká nás další zvrat?