Zahradu Českého rozhlasu Sever zdobí pamětní strom. Zasazen byl v rámci akce Udrž to! 7 dní pro planetu

22. září 2023

K oslavám 100. výročí vzniku Československého – Českého rozhlasu jsme se připojili tradičně – vysazením pamětního stromu. A protože jsme jej sázeli 22. září, zapojili jsme se navíc i do akce Udrž to! 7 dní pro planetu.

Ředitel Českého rozhlasu Sever Milan Knotek se sázení stromu s chutí ujal. „Říká se Postav dům, zasaď strom a vychovej syna. Syny mám dva, dům jsem sice nepostavil, ale alespoň zateplil a pořídil do něj ekologické vytápění, takže to se snad také počítá. Zbývá mi tedy jen zasadit strom, a bude mi velkou ctí to udělat s mými rozhlasovými spolupracovníky v rámci projektu Udrž to! 7 dní pro planetu,“ shrnul před začátkem akce.

U památného stromu nebude chybět informační cedule a také pozdrav ke 100. výročí existence rozhlasu na území České republiky.

„Chodí sem k nám nejen spousta posluchačů, ale třeba i svatebčanů, kteří se fotí u sochy Bakcha na leopardovi, a možná ti svatebčané budou chodit i k tomu našemu budu,“ věří Milan Knotek.

Nemusíte se ale hned vdávat nebo ženit, abyste se mohli na náš pamětní buk podívat – stačí využít příležitostí, kdy se zahrada i dveře Českého rozhlasu Sever otevírají veřejnosti – v květnu při Dnu otevřených dveří, v srpnu při Divadelní zahradě, na podzim při Dnech evropského dědictví a občas při komorních koncertech.

Spustit audio