Dnes Pondělí - jasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Zpravodajství
Aktuální zprávy z hlavního města.
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pro dětiVýstavy

Bradavice ve Westfield Chodov, centrum láká fanoušky Harryho Pottera

25. 9. 2023 - 22. 10. 2023
Po omezenou dobu, od 25. září do 22. října, budou mít fanoušci Wizarding World možnost prohlédnout si umělecké ztvárnění ikonických míst z oblíbené filmové série o Harry Potterovi v nákupním centru Westfield Chodov v Praze. Kromě prohlídky interaktivních prostředí se mohou během víkendových dní těšit na tematické aktivity, které je ještě více vtáhnou do světa kouzel.

Celá akce vznikla ve spolupráci se společnostmi Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment a Eventbox a přináší jedinečnou příležitost prohlédnout si například stylizovanou repliku vlaku Bradavický expres, projít Hagridovou chatrčí nebo si vyzkoušet Famfrpál, kouzelnickou soutěž v házení slavným camrálem do obruče.

O víkendových dnech od pátku do neděle si návštěvníci nákupního centra budou moci třikrát denně vychutnat taneční představení waltzu známého ze čtvrtého dílu filmové série. Do představení se navíc sami mohou zapojit a naučit se jeho kroky, následně potom mohou své znalosti prověřit ve vědomostním kvízu. Motivací pro účast v soutěži jim budou ceny s tématikou Harryho Pottera. Podrobný rozpis časů představení a soutěží najdete na webových stránkách.

Neděle 15. října bude patřit všem, kteří si rádi hrají se svou fantazií a proměňují se v postavy z oblíbeného filmu. Na programu bude soutěž kostýmů, které se může zúčastnit každý, ať už malý nebo velký, kdo se chce pochlubit svým převlekem. Máte chuť se na jeden den převléknout za Zlatonku, Ufňukanou Uršulu, Hermionu Grangerovou nebo dokonce Hagrida? Kostýmy bude hodnotit porota v různých kategoriích a pro ty nejlepší budou připraveny krásné ceny. O ceny můžete soutěžit i v online soutěžích, stačí po dobu konání akce sledovat sociální sítě Westfieldu Chodov.

Velkoplošnou uměleckou interpretaci kouzelnického světa nachystalo Westfield Chodov zdarma jako odměnu pro své návštěvníky, kteří v nákupním centru utratí nad 500 Kč nebo si zakoupí dárkovou kartu ve stejné hodnotě. Po předložení účtenky u speciálně označeného pultu získají Bradavický pas, se kterým se mohou vydat prozkoumat všechna zákoutí světa Harryho Pottera. Jeden pas stačí pro jednu až pětičlennou rodinu nebo tříčlennou skupinku.

Instalace bude rozmístěna po nákupním centru Westfield Chodov, podrobná mapka celé výstavy bude zveřejněna na webových stránkách, kde najdete i informace k časovému programu a více informací k Bradavickému pasu a celé akci.


Autor: red

Sklizeň 2024. Letošní úroda umění na Gymnáziu Jana Patočky

Včera v 07:57

Jak na gymnáziu probíhá výtvarka? Přijďte si prohlédnout zlomek toho, co bylo v tomto školním roce vytvořeno, od 13. do 30. června se bude konat výstava v Galerii ve věži Novoměstské radnice v Praze 2.

U Kyjského rybníka se konají dětské rybářské závody

10. května 2024 v 11:10

V sobotu 18. května zve Praha 14 spolu s územním svazem Českého rybářského svazu a místní organizací ČRS Prahy 9 na Dětské rybářské závody.

Album zpomalených obrazů v Zámku Troja

10. května 2024 v 09:16

Galerie hlavního města Prahy zahajuje 21. května novou výstavu v Zámku Troja: Album zpomalených obrazů / Skladby a výtvarná díla z cyklu Nejisté situace.

Potkani na Chvalském zámku

10. května 2024 v 08:49

Jarní výstava potkanů v prostoru Chvalské stodoly, která se nachází v areálu Chvalského zámku v sobotu 11. května od 10 hodin. Více než 100 potkanů, program pro děti, fotokoutek.

Den pro rodinu v Rajské zahradě, vstup zdarma

10. května 2024 v 08:44

V pondělí 13. května si můžete užít s rodinou v parku Rajská zahrada. Každá rodina dostane herní kartičku s políčky a vydá se na sedm soutěžních stanovišť.

Sídliště Petřiny pohledem studentů architektury

8. května 2024 ve 14:05

Petřiny pohledem studentů Fakulty architektury ČVUT z ateliéru Zmek– Krýzl – Novotný. Výstava ve výlohách Skleněného paláce v Praze 6. Vernisáž se koná 9. května v 17 hodin. Výstava trvá do 23. června.

Výstava Fotografie v Praze 14

7. května 2024 v 11:03

Ve čtvrtek 9. května bude v 17 hodin v Galerii 14 zahájena výstava fotografií studentů a absolventů Pražské fotografické školy.

Rodinné sportovní hry 2024

7. května 2024 v 09:52 | Aktualizováno 22. dubna 2024, 09:52

Praha 13 zve všechna týmová družstva na 12. ročník Rodinných sportovních her.

V Galerii 1 je Humoreska

6. května 2024 v 10:42

Pondělní podvečer patřil v Galerii 1 dvojici přátel Miclovi a Miffkovi, kteří zahájili společnou výstavu s názvem Humoreska. Obrazy plné barev, humoru a příběhů můžete zhlédnout do 24. května. Kurátorkou výstavy je Renata Mužíková.

Výstava: Příroda kolem nás

4. května 2024 v 16:57

V atriu radnice Prahy 13 na Slunečním náměstí se koná výstava Jana Sedláčka příroda kolem nás, která bude trvat až do 24. května.

Výtvarnice a malířka Andrea Králová v Novoměstské radnici

2. května 2024 v 10:21

Výstava obrazů a objektů kostýmní a scénické výtvarnice a malířky Andrey Králové Návraty se bude konat v přízemní galerii Novoměstské radnice v Praze 2 od 5. května do 2. června.

Láska se nedělí. Láska se násobí. Výstava před radnicí

2. května 2024 v 08:03

Láska se nedělí. Láska se násobí. Motto nové kampaně a panelové výstavy na podporu náhradního rodičovství, kterou najdete od 2. května v Praze 2. Kampaň představí veřejnosti sedm různých příběhů lidí, konkrétně šesti pěstounů a jedné ženy, která byla vychována pěstounskou...

Na Mariánském náměstí začala výstava s názvem 20 let v EU

1. května 2024 v 11:42

Na Mariánském náměstí před budovou Nové radnice byla u zahájena panelová výstava nazvaná 20 let v EU.

Další články
Nahoru