Vstupenky online

Junioři zarputile dotahovali, nakonec Porubě těsně podlehli

Hana Skupinová • 23.09.2023

Junioři vstoupili do domácího utkání proti Porubě s dvěma výhrami v zádech, ale třetí už nepřidali. Na svém ledě po celou dobu utkání dotahovali, na tři branky Ostravy dokázali Valaši docela rychle najít odpověď. V případě čtvrté trefy hostů ve 40. minutě už tomu tak nebylo a Poruba nakonec své vítězství potvrdila střelou do prázdné brány. Domácí k bodovému zisku nepomohla ani herní a střelecká převaha.

Liga juniorů - 3. pá 22.9.20:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:5(2:3, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Stodůlka L. (Pozděna, Matějíček), 15. Heinrich (Juráň, Herman), 22. Pozděna (Stodůlka L., Mošnička) – 7. Sobol P. (Graněčný), 14. Ševčuk (Šindler Martiňák), 17. Šindler (Telnov, Šťastný), 40. Svoboda (Činčala, Koida), 60. Sobol P. (Šťastný). Rozhodčí: Janda — Tvrdý, Frais. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

VHK ROBE Vsetín: Pytel (21. Uhrin) – Mošnička, Šedlbauer, Hamřík (C), Fojtík, Herman, Zedek, M. Stodůlka – L. Stodůlka, Smetana, Juráň, Cakl, Ostrčil, Matějíček, Hrdý, Heinrich (A), Kovář, Ürge, Žárský, Pozděna. Trenér: Rostislav Vlach.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (21. S. Sobol) – Ševčuk, Bodnar, Činčala, Janeček (A), Telnov, Kosina – Šťastný, Šindler, Hansel, Skřipčák (C), Koida, Graněčný, Martiňák, Svoboda, Chromyšyn, Šrubař, P. Sobol, Rigo. Trenér: Tomáš Potěšil.

Junioři vstupovali do pátečního utkání proti Porubě neporaženi. Zápas nakonec přinesl nečekaný souboj. V prvních šesti minutách úvodní třetiny se po chybě Valachů podařilo skórovat Petru Sobolovi. Vedení hostů ale trvalo pouhých 26 sekund, než za Vsetín vyrovnal Lukáš Stodůlka. V přetahované se pokračovalo až do 13 minuty, kdy se Poruba opět radovala z vedení po trefě Dmytra Ševčuka. Vsetínští s odpovědí opět dlouho neotáleli a za necelou minutu bylo skóre opět vyrovnané, když se z mezikruží prosadil David Heinrich

Poruba ovšem zaťala zuby a znovu se prosadila. Na začátku druhé periody na tabuli svítil stav 3:2 pro Porubu, protože skóre po první třetině určila rána Daniela Šindlera. Na tuhle branku si Valaši nezareagovali hned, ale ani tak to netrvalo dlouho. Minutu po začátku Vsetín vyrovnal tečí David Pozděna. Zajímavostí je to také to, že po dvaceti minutách hry oba celky vystřídaly brankáře. Nicméně už to vypadalo, že s tímto vyrovnaným stavem bude začínat i závěrečná třetina, ale pár sekund před koncem poslal porubu do opětovného vedení Petr Svoboda

Poté jsme mohli vidět spoustu krásných příležitostí, při kterých se Vsetínští pokoušeli vyrovnat, ale ani jedna z nich nebyla dotáhnuta do konce. Poruba si ještě sekundu před koncem zcela potvrdila své vítězství trefou Petra Sobola do prázdné brány. Sobol skóre otevřel a také jej uzavřel. Napínavý zápas tak hosté vyhráli 5:3. Juniory čeká další domácí utkání již tuto neděli, kdy hostujícím týmem bude Šumperk.

Ohlasy k utkání

Rostislav Vlach (VHK ROBE Vsetín): Já si myslím, že jsme měli herní převahu, i střelecky jsme byli lepší. Bohužel nám tam ty branky dneska nespadly, což je škoda, protože naše hra nebyla zas tak špatná. Potence ovšem byla horší. My se teď musíme podívat na to, proč nám to tam nepadá. Někdy je to ale otázka štěstí a já si myslím, že kluci obětavě bojovali, měli nasazaní a z tohoto hlediska jim nemám co vytknout. 

Tomáš Potěšil (HC RT TORAX Poruba): Vsetín je hodně kvalitní tým. První třetina byla velmi divoká, padlo v ní pět branek, což se podepsalo také na tom, že následně byli oba dva gólmani pro první třetině vystřídáni. Asi na tom nesli trošičku vinu. Ve druhé a třetí třetině měl Vsetín optický tlak, přestřílel nás v každé třetině, ale my musíme své hráče neskutečně pochválit za bojovnost, nasazení a taktickou hru. Kluci si to vybojovali a body si zasloužili. Z naší strany obrovská spokojenost.