Hlavní obsah

Američan zemřel po útoku včel. Schovávaly se v pytli od zeminy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z amerického státu Kentucky zemřel poté, co na něj na verandě zaútočil roj včel. Ty se schovávaly v pytli od zeminy, který se muž snažil přenést. Informuje o tom britský list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto včelího roje

Článek

Neštěstí se stalo v pondělí v okresu Harlan. Devětapadesátiletý muž, jehož místní úřady identifikovaly jako Michaela Alforda, otevřel pytel se zeminou, kterou chtěl použít na naplnění květináčů. Ve chvíli, kdy pytel otevřel, na něj vyletěl roj včel, který ho pobodal.

Podle místních úřadů se muže vzápětí pokusila resuscitovat jeho rodina, a to až do doby, než přijeli záchranáři. „Tyto pokusy ale selhaly,“ stojí v prohlášení, na které odkazuje The Guardian.

Zástupce koronera později v místní nemocnici konstatoval Alfordovu smrt. Zpravodajská stanice WBIR s odkazem na vyšetřovatele uvedla, že muž zemřel na selhání dýchání v důsledku včelích bodnutí.

Michael Alford byl vedoucím čerpací stanice, který celý život žil v okrese Harlan. Podle nekrologu jezdil rád na čtyřkolkách, hrál na klavír, sbíral nože a běhal.

V letech 2011 až 2021 došlo v USA celkem k 788 úmrtím po bodnutí sršněm, vosou nebo včelou, přičemž průměrně se jednalo o 72 úmrtí ročně, uvedlo americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). Celkově 84 procent těchto úmrtí připadalo na muže.

Učitelka z USA dostala padáka kvůli genitáliím v ilustrovaném deníku Anny Frankové

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám