FORTUNA:LIGA - souhrn 9. kola: Sparta vyrovnala v nastavení z penalty

23.09.2023, 16:57, aktualizováno 24.09.2023, 20:04
Komentáře a souhrny
Momentka z pražského derby (© Slavia Praha)

Pražské derby skončilo smírně, Sparta vyrovnala duel se Slavií až v jedenácté minutě nastavení z penalty. Radoslav Látal dál s Jabloncem čeká na výhru, dnes z Hradce Králové neveze ani bod - Václav Kotal svou premiéru zvládl na výbornou. Zlín je na posledním místě tabulky a tam zůstane i po tomto kole, když schytal debakl od Ostravy, o moc lépe na tom není ani Karviná a Pardubice, které schytaly šest ran od Plzně. Teplice si vezou bod z Liberce...

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1

24.09.2023 18:00

Góly: 58. Václav Jurečka (pen.) - 90+11. Lukáš Haraslín (pen.)

Fotbalisté Sparty remizovali v devátém kole Fortuna ligy na půdě Slavie 1:1. Ve vyhroceném 308. derby plném karet, včetně dvou červených pro oba kapitány, nakonec sehrály hlavní roli pokutové kopy. Ten první proměnil v 58. minutě Václav Jurečka, jenž dal vzpomenout na týden starý zápis z Pardubic. Dlouho se zdálo, že branka útočníka ověnčeného inženýrským titulem bude tou jedinou, avšak v závěrečném nastavení dostalo utkání hollywoodskou zápletku. Nejprve totiž vstřelil pojišťovací gól Mojmír Chytil, jeho zásah byl však kvůli předchozí ruce anulován. Stejně jako v nadstavbě se provinil proti pravidlům ve vlastním vápně Igoh Ogbu, za což byli sešívaní potrestáni vyrovnávací trefou Lukáše Haraslína, který nabídnutý pokutový kop bezpečně proměnil.

Nejočekávanější utkání v zemi mělo pikantní předehru, protože do již tak silně planoucího ohně přilil olej předseda Slavie Jaroslav Tvrdík. Na sociálních sítích totiž nepřímo naznačil, že sešívanými ultras odcizené vlajky sparťanů budou na zápase spáleny. Zápal pro hru jistě neskrývali ani aktéři obou týmů, v lize totiž drželi neporazitelnost a zrovna proti největšímu rivalovi o ni přijít rozhodně nechtěli. Navzdory kanonádě Sparty v minulém kole proti Slovácku věřili bookmakeři více Slavii, které výhoda domácího hřiště v posledním vzájemném duelu přinesla jednoznačný triumf 4:0.

Úvodní dějství se navzdory vysokému tempu po většinu času odehrávalo ve středu hřiště a mnoho zajímavého ani před jednou bránou k vidění nebylo. Otevřít skóre se v závěru první čtvrthodiny zápasu pokusil Jan Kuchta, jehož zakončení po centru z přímého kopu prolétlo kousek nad břevnem. O chvíli později se musel mít na pozoru i Peter Vindahl, kterého se pokusil překvapit přímým zakončením od rohového praporku Christos Zafeiris. Trefil ale jen boční síť. Jako jediný vypálil mezi tři tyče v první půli Ivan Schranz, jenž však dánského gólmana z bezprostřední blízkosti neprostřelil.

Vindahl tak kapituloval až v 58. minutě, kdy po faulu Ángela Preciada na pronikajícího Muhameda Tijaniho nařídil sudí pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Jurečka a s přehledem nabídnutou šanci využil. Krátce nato málem srovnal po rohovém kopu Asger Sörensen, jenže již překonaného Aleše Mandouse skvěle zastoupil Lukáš Masopust. Sparťané neuspěli ani v 65. minutě, milimetrový centr Haraslína totiž nedokázal usměrnit na místo určení Tomáš Wiesner. Definitivně zlomit odpor hostů mohl opět Jurečka, s jeho pokusem zpoza šestnáctky si ovšem poradil Vindahl. Po následné ostré potyčce mezi Janem Bořilem a Ladislavem Krejčím byli oba kapitáni po zásluze vyloučeni a vše směřovalo k výhře sešívaných. Na konci dlouhého nastavení však zahrál Ogbu ve vlastním vápně rukou a z penalty srovnal Haraslín.

Úřadující mistr tedy z výletu do Edenu odjel s bodem. Další ligový zápas Sparty bude mít taktéž říz, 30. září totiž doma vyzve Viktorii Plzeň. Slavia pojede o den později do Teplic.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Jablonec 1:0

24.09.2023 15:00

Góly: 17. Daniel Horák

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v devátém kole Fortuna ligy před vlastními fanoušky nad Jabloncem 1:0. Votroci pod novým koučem Václavem Kotalem slavili zisk tří bodů poté, co jedinou branku v utkání zaznamenal v 17. minutě Daniel Horák. Severočeši okusili hořkost porážky proti hradeckým po dlouhých 13 letech, čímž ještě více otřásli trenérskou židlí Radoslava Látala.

Domácí sice do ligy vstoupili o trošku lépe, ale tři po sobě jdoucí porážky zlomily vaz trenéru Jozefu Weberovi. Toho nahradil zkušený Kotal, který na lavičce Hradce působil již mezi lety 2009 až 2012. Naopak vedení Jablonce se navzdory skutečnosti, že Severočeši dosud jako jediní v soutěži nevyhráli, rozhodlo kouče Látala alespoň prozatím podržet. K odrazu k lepším výsledkům si hosté zřejmě nemohli přát lepšího soupeře, neboť s Votroky prohráli naposledy v srpnu 2010.

Začátek utkání příliš vzrušení nepřinesl, během první desetiminutovky si snadné zákroky připsali gólmani na obou stranách. Při dalším zásahu ale nebyl v 17. minutě zkušený Jan Hanuš úspěšný, i když neměl mnoho prostoru k zabránění inkasování. Václav Pilař nasměřoval milimetrový centr k Horákovi, který se štěstím vstřelil za pomoci levé tyče již třetí gól v sezoně z pozice obránce. Předvedená hra nabrala na tempu a převážně díky Pavolu Bajzovi v hradecké brance udrželi Votroci jednogólové vedení do konce prvního poločasu.

Hradec Králové byl po změně stran blízko navýšení skóre. Daniel Vašulín předvedl pohotovou střelu z větší vzdálenosti, pokusu navíc nechyběla ani rychlost, ale Hanuš si spravil chuť a v 50. minutě stihl včas zasáhnout. Zákrokem par excellence se ukázal v 72. minutě Filip Čihák, jenž zachránil vedení Votroků. Jablonečtí totiž sahali po vyrovnání po přesném lobu Jana Chramosty přes gólmana Bajzu, hradecký obránce ale míč doběhl jen pár centimetrů před brankovou čárou a naprosto zlikvidoval stoprocentní gól hostů. Vzápětí jakékoli šance na body sebral Severočechům vyloučením Haiderson Hurtado, jehož spoluhráči zvládli zápas dohrát bez inkasování druhé branky, ačkoli Jakub Kučera nebyl od trefy daleko, napálil však před koncem základní hrací doby tyč.

Obnovená premiéra trenéra Kotala na lavičce Hradce Králové dopadla vítězně. Votroci v příštím kole zavítají 1. října na derby do Pardubic, Jablonec se o den dříve střetne se Slováckem.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Pardubice 6:2

24.09.2023 15:00

Góly: 23. Lukáš Kalvach, 27. Sampson Dweh, 45. Robin Hranáč, 53. Erik Jirka (pen.), 82. Rafiu Durosinmi, 85. Rafiu Durosinmi - 13. Denis Darmovzal, 90+1. Kryštof Daněk

Fotbalisté Viktorie Plzeň zdolali v utkání devátého kola Fortuna ligy na domácím hřišti Pardubice vysoko 6:2, a připsali si tak už 12. výhru v soutěžním zápase za sebou. Hosté se sice ujali vedení po necelé čtvrthodině zásluhou Denise Darmovzala, ale Západočeši ještě v první půli skóre otočili třemi přesnými zásahy. Výraznou stopu nesl na skvělém výsledku Rafiu Durosinmi, jenž si připsal ke dvěma trefám i asistenci.

Plzeň dala už dávno zapomenout na rozpačitý začátek sezony. Svěřenci Miroslava Koubka se aktuálně vezli na vlně 11 výher v řadě napříč všemi soutěžemi a poté, co naposledy v lize rozstříleli Zlín 7:1, před nimi stála na první pohled další lehká výzva. Jejím soupeřem totiž byly Pardubice, které dosud v lize vyhrály pouze dvakrát, přičemž v minulém kole podlehly Slavii 0:1, a znovu tak směřovaly k bojům o udržení.

Hned v šesté minutě zlikvidoval po rohovém kopu brankář hostí Viktor Budinský skvělým zákrokem dobře mířenou hlavičku Sampsona Dweha. Pardubice přežily počáteční tlak Plzně a samy pak udeřily. Kryštof Daněk předvedl nádherný individuální průnik, jeho střelu ovšem pokryl Jindřich Staněk. Ten ale následně inkasoval nepříjemný úder od vlastního spoluhráče, a nemohl tak reagovat na dorážku Darmovzala. Domácí gólman navíc musel následně střídat. Hosté však vedení udrželi sotva 10 minut. Na hranici pokutového území nechali osamoceného Lukáše Kalvacha a ten nabídnutou šancí nepohrdl. Krátce nato byl obrat dokonán, první ligový gól si připsal krásnou střelou stoper Dweh. Vedení pak ještě před pauzou navýšil Robin Hranáč, který v loňské sezoně hostoval právě v Pardubicích.

Start druhého poločasu se ukázal být pro Východočechy velmi smolný. Ladislav Krobot totiž po pár minutách zahrál v pokutovém území rukou a penaltu, nařízenou až po zásahu videorozhodčího, suverénně proměnil Erik Jirka. I přes výraznou obměnu hráčů na hřišti Plzeň hosty nepouštěla do žádných šancí a sama naopak pokračovala v exhibičním tempu utkání. Druhý gól Kalvacha ale odmítl obětavým zákrokem Ondřej Kukučka. V závěru utkání pak úřadoval Durosinmi, který dvěma přesnými zásahy v rozmezí tří minut potvrdil výbornou střeleckou formu Plzně. Hrozivé skóre v posledních vteřinách za hosty alespoň korigoval Daněk.

Plzeň tak potvrdila roli jasného favorita a oslavila už 12. výhru v řadě. V příštím kole nastoupí 30. září na hřišti Sparty, Pardubice doma o den později přivítají Hradec.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 3:2

23.09.2023 18:00

Góly: 36. Erik Prekop, 70. David Puškáč, 77. Jan Matoušek - 8. Filip Zorvan, 44. Jan Vodháněl

Olomouc padla v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Bohemians 2:3. Blíže k tříbodovému zisku měli po většinu zápasu hráči Sigmy, kteří se hned dvakrát dostali do vedení. V tom druhém případě se o trefu hostí postaral bývalý hráč Klokanů Jan Vodháněl, jenž se v aktuálním ligovém ročníku trefil už počtvrté. Hanákům však ani jeho gólový příspěvek k radosti nestačil, neboť v 70. minutě vyrovnal střídající David Puškáč, asistent u krásné rozdílové rány do horního rohu Jana Matouška.

Klokani po loňské veleúspěšné sezoně, ve které vybojovali první účast v pohárové Evropě po 35 letech, tápali ve středních patrech tabulky a se šesti vstřelenými brankami se nacházeli na chvostu ligových ofenziv. Lehký úkol je nečekal ani tentokrát, jelikož Olomouc v novém ročníku nepřestávala udivovat. V dosavadních osmi duelech získala 18 bodů, a navíc se mohla vcelku pravidelně spoléhat na útočníka Lukáše Juliše, jenž se po příchodu ze španělské Ibizy trefil již pětkrát.

Olomoučtí si vypracovali nadějnou příležitost hned v první minutě, když Filip Zorvan posunul míč na Jana Navrátila, který razantním projektilem donutil k výbornému zákroku gólmana Martina Jedličku. O chvíli později už však brankář Klokanů neměl šanci zasáhnout proti výstavní střele do horního růžku, již vyslal zevnitř šestnáctky po pohledné akci Zorvan. V 17. minutě se blýskl Tomáš Digaňa, když konečky prstů vytáhl technický pokus směřující na zadní tyč z kopačky Erika Prekopa. Tentýž hráč nevyužil ani další tutovku těsně po půlhodině hry, kdy po výborné práci Matouška namířil dorážku z bezprostřední blízkosti jen těsně nad. Slovenský útočník se nakonec dočkal ve 36. minutě po centru Jana Kovaříka. Nerozhodný stav však vydržel jen osm minut, jelikož se v závěru poločasu tvrdou hlavičkou prosadil Vodháněl.

V první větší šanci po změně stran se objevil Zorvan po prostrčení od Martina Pospíšila. Autorovi úvodního gólu se sice podařilo uvolnit ke střele z hranice šestnáctky, ale namířil balon pouze do brankáře Jedličky. I druhá gólová akce Klokanů nesla Kovaříkův rukopis. Zkušený záložník obdobně jako u první trefy odcentroval z levé strany přímo na hlavu střídajícího Puškáče, který procedil míč skrz Digaňovo tělo. Obrat ve skóre obstaral v 77. minutě po rychlé kombinaci prudkou ranou Matoušek.

Bohemka tak potvrdila vzestupnou tendenci a po remíze z minulého zápasu získala všechny body. V příštím kole zavítá 1. října do města automobilů, kde se utká s Mladou Boleslaví. Sigma se o den dříve střetne s ostravským Baníkem.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:2

23.09.2023 15:00

Góly: 75. Zdeněk Ondrášek - 8. Dominik Kostka, 83. Martin Suchomel

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 2:1. Úvodní trefu utkání si připsal již v osmé minutě hostující Dominik Kostka, který úspěšně zakončil rychlý ofenzivní výpad. Jihočeši na brzký gól našli odpověď až čtvrthodinu před koncem, kdy srovnal Zdeněk Ondrášek, jemuž před zápasem vypršel trest za červenou kartu. Trenéra hostí Marka Kuliče, jenž se vrátil do města, kde jako hráč strávil dva roky své bohaté fotbalové kariéry, však nakonec potěšil v 83. minutě vítěznou trefou Martin Suchomel.

Střelecký ostrov v tomto ročníku dostával svému názvu, když tam ve čtyřech duelech padlo celkem 17 branek. Většina z nich sice do sítě domácích, jenže poslední dvě klání na svém hřišti zvládly České Budějovice na výbornou. Bez bodů totiž z jihu Čech nejprve odjeli Bohemians a následně také Jablonec. Mladá Boleslav nic takového v plánu neměla. K tomu jí měl pomoci i Vasil Kušej, kterému nedopadlo angažmá v Nizozemsku a o uplynulém víkendu se gólově vrátil do sestavy.

První trefu měl na kopačce už po dvou minutách zcela nehlídaný Vojtěch Kubista, který si naběhl na přesný centr Marka Matějovského, a pohotovým zakončením poslal balon těsně vedle tyče. Po další akci Středočechů se už skóre měnilo. Kušej vyslal za obranu Matěje Pulkraba, jenž šel neohroženě do tvrdého střetu s gólmanem Martinem Janáčkem. Po srážce obou hráčů se balon odrazil ke Kostkovi, který ho dorazil do odkryté sítě. O vyrovnání se mohl krátce před pauzou postarat Quadri Adediran, jehož jedovatou střelu do levé části brány musel pohotovým zákrokem zneškodnit Matouš Trmal.

Černobílí po změně stran zvýšili útočnou aktivitu, což ovšem k žádnému ofenzivnímu koncertu nevedlo. Zajímavou akcí se prezentoval jen Wale Musa Alli, jenž poslal z levého křídla centr do vápna domácích. Nigerijský křídelník balon netrefil ideálně a ten se nenápadně snesl až na břevno Trmalovy brány. O navýšení mladoboleslavského náskoku se v 68. minutě pokoušel Yusuf, jehož dělovka se jen těsně nevešla mezi tři tyče. Dynamo se gólového úspěchu dočkalo o sedm minut později, kdy střílený centr Adedirana usměrnil za Trmalova záda střídající Ondrášek. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho, jelikož se v 83. minutě prosadil po přihrávce Yusufa šťastnou ranou Suchomel.

České Budějovice tak prohrály už páté z posledních šesti vzájemných střetnutí. V příštím kole se 30. září představí ve Zlíně, Mladá Boleslav o den později přivítá Bohemians.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FC Zlín 5:1

23.09.2023 15:00

Góly: 11. Ewerton, 50. Filip Kubala, 57. Tomáš Rigo, 64. Filip Kubala, 82. Abdullahi Tanko - 38. Dominik Simerský

Baník porazil v devátém kole Fortuna ligy Zlín 5:1. Skóre duelu otevřel už v 11. minutě Ewerton, na nějž však ještě před pauzou zareagoval pohlednou brankou Dominik Simerský, jenž utnul domácí neprůstřelnost Ostravanů. Slezané o své výhře rozhodli ofenzivní smrští ve druhé půli, přičemž rozhodující trefu zaznamenal dvougólový Filip Kubala. Baníkovci tedy už počtvrté v řadě potěšili výhrou své hlasité fanoušky, kteří před utkáním uspořádali společný pochod na stadion. Hosté naopak po historicky nejvyšším debaklu s Plzní opět odjeli s prázdnou.

Pavel Vrba musel skousnout potupný sedmigólový příděl od Plzně, v níž strávil několik veleúspěšných let. Nyní ho čekal střet s dalším bývalým zaměstnavatelem, jehož barvy ovšem v roce 2022 hájil kvůli neuspokojivým výsledkům jen necelé čtyři měsíce. Zlín sice tak vysokými ambicemi jako Baník nedisponoval, jenže Ševci zaujímali před utkáním s hrozivým celkovým skóre 6:19 poslední příčku a pod zkušeným stratégem se opět začala třást židle. To pozici Pavla Hapala stabilizovala zejména domácí forma Slezanů, kteří v této sezoně na svém hřišti ještě neinkasovali.

Ostravané si náznak šance připravili už v deváté minutě, kdy na nebezpečný pas za obranu jen těsně nedosáhl Ewerton. Toho ale nevyužitá příležitost nemusela mrzet, jelikož se záhy prosadil. Z pravé strany poslal Jiří Boula tečovanou přihrávku před bránu, odkud 26letý Brazilec zamířil přímo pod břevno. Chvíli nato to mohlo být už o dva góly, ránu Davida Buchty z hranice malého vápna ale lapil Matej Rakovan. Zvýšit skóre mohl několikrát také aktivní Kubala, při zakončení se ale odchovanci Slovácka nedařilo. Zlín se k první střele propracoval až po půlhodině, stála ovšem za to. Antonín Fantiš našel na ose hřiště osamoceného Simerského, jenž otřel svůj dalekonosný pokus o tyč a vyrovnal.

Krátce po změně stran už však Ševci znovu ztráceli. Po nahrávce Ewertona se s balonem uvnitř vápna otočil Kubala a přesnou ranou na zadní tyč poslal Baník do vedení. Lehkost na kopačkách Slezanů byla po jeho trefě znát a v 57. minutě skórovali potřetí. K odraženému míči se po přízemním centru agilního Ewertona dostal Tomáš Rigo, který prudkým volejem rozvlnil Rakovanovu síť. Brazilský útočník zásoboval své spoluhráče i nadále. Po jeho přiťuknutí asistoval Patrick Kpozo u druhého zásahu Kubaly, jenž uklízel balon do zcela odkryté brány. V 77. minutě mohl Ewerton vstřelit pátý gól Ostravy, pro něj netypické zakončení hlavou ale Rakovan vyrazil. K poslední změně skóre tak došlo až po ráně pod břevno z kopačky Abdullahiho Tanka.

Baník na svém hřišti zvítězil už počtvrté v řadě. V příštím kole se 30. září představí v Olomouci, Zlín tentýž den přivítá České Budějovice.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Teplice 3:3

23.09.2023 15:00

Góly: 19. Štěpán Chaloupek (vl.), 27. Mohamed Doumbia, 39. Ivan Varfolomejev - 9. Jan Knapík, 11. Filip Havelka, 51. Daniel Fila (pen.)

Teplice remizovaly v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Liberce 3:3. Již v 11. minutě vedli hosté po krásných brankách ze střední vzdálenosti o dva góly, avšak po vlastním gólu Štěpána Chaloupka a přesném zakončení k tyči Mohameda Doumbii bylo ještě před úderem první půlhodiny vyrovnáno. S tím se ale domácí hráči nespokojili, když jim ve 39. minutě vystřelil poločasové vedení krásnou ranou Ivan Varfolomejev. Krátce po začátku druhé půle však rozhodčí nařídil penaltu pro žlutomodré, kteří ji proměnili, a ze severočeské metropole tak nakonec neodjeli s prázdnou.

Skláři sice po vydařeném vstupu do sezony ubrali nohu z plynu, do utkání týmů ze středu tabulky ale mohli jít posilněni výhrou z minulého kola proti Karviné. Svěřenci Luboše Kozla před týdnem remizovali v regionálním derby s Jabloncem a nyní chtěli prolomit sérii tří zápasů bez vítězství. Právě proti Teplicím k tomu měli veškeré předpoklady, protože před rokem jim na svém stadionu nasázeli pět branek.

Liberečtí v úvodu dominovali na míči, první trefa ovšem přišla z kopačky Jana Knapíka. Ten poslal prudký pokus ze střední vzdálenosti do pravého dolního rohu, kam Olivier Vliegen nedosáhl. Belgický brankář musel o pár sekund později lovit míč ze sítě znovu, tentokrát po střele Filipa Havelky zpoza vápna, jenž mířil na opačnou stranu než před ním jeho spoluhráč. Odpověď mohla přijít záhy po faulu na aktivního Ahmada Ghaliho, nicméně překvapivě střílený přímý kop Lubomíra Tupty vyrazil Tomáš Grigar. Ještě před odehráním 20 minut na sebe opět strhl pozornost rychlík Ghali, jehož centr si do vlastní brány nešikovně srazil Chaloupek. Srovnání přišlo v prvním dějství, kdy se po krásném přiklepnutí hrudí od Jana Mikuly prosadil Doumbia. A aby toho nebylo málo, Liberec stihl ještě před přestávkou otočit. Tupta se sice neprosadil po fantastické průnikovce Ghaliho, ale parádní rána Varfolomejeva pod břevno už v Grigarově brance skončila.

Vedení domácím dlouho nevydrželo, neboť Marios Purzitidis v pokutovém území fauloval Daniela Filu, jenž se také ujal exekuce pokutového kopu. Mladý útočník s přehledem poslal Belgičana na druhou stranu a srovnal. Druhá polovina ale rozhodně nepřinesla takovou podívanou jako ta předešlá. Na obou stranách diváci viděli náznaky příležitostí, nicméně pořádné nebezpečí přišlo až ke konci po chybě Grigara, jenže Chidera Okoh těsně minul. Slovanu tak nepomohla ani čtvrthodinová přesilovka po vyloučení Petra Hronka, a to především kvůli několika skvělým zákrokům Grigara v úplném závěru zápasu.

Liberec tak navázal na remízu z Jablonce a bere podruhé v řadě jeden bod. V příštím kole zavítá 30. září do Karviné. Teplice doma o den později hostí pražskou Slavii.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - MFK Karviná 2:0

23.09.2023 15:00

Góly: 2. Daniel Holzer, 18. Matěj Valenta

Fotbalisté Slovácka zvítězili v devátém kole Fortuna ligy na domácím hřišti nad Karvinou 2:0. Celek z Uherského Hradiště nasměroval k povedené odpovědi na pětigólový příděl z pražské Letné už ve druhé minutě Daniel Holzer, který pohotovou střelou z hranice malého vápna využil zaváhání ze strany Slezanů. Stejný hráč měl prsty i ve druhém zásahu svého týmu, když asistoval u gólu Matěje Valenty. Zelenobílí se z rychlých direktů již nedokázali oklepat a připsali si čtvrtou porážku v řadě.

Sázkovým kancelářím vypisujícím kurzy na prvního odvolaného trenéra sezony zamotalo 18. září hlavu. Prakticky ve stejný moment se totiž ke změně odhodlaly hned dva prvoligové týmy. Jedním z nich byla Karviná, která po úvodní dominantní výhře nad Zlínem získala v dalších sedmi kolech jen bod. Už bez Tomáše Hejduška přijeli Slezané do Uherského Hradiště, kde je čekal soupeř zdrcený pětigólovým přídělem od Sparty.

Na nepovedený výkon v Praze odpovědělo Slovácko tím nejlepším možným způsobem. Již ve druhé minutě využil zaváhání hostující obrany Holzer a ranou k tyči překonal Dominika Holce. Vedení svěřenců Martina Svědíka mohl ještě v první desetiminutovce navýšit Milan Petržela, z nadějné pozice se ale k zakončení neodhodlal. Domácí se přesto druhé trefy zakrátko dočkali, když Holzer našel na hranici vápna zcela osamoceného Valentu, který střelou do protipohybu gólmana navýšil náskok modrobílých. Karviná se k ohrožení branky soupeře nedostávala, ve 28. minutě naopak mohla znovu inkasovat, hlavička Stanislava Hofmanna po rohovém kopu ale mezi tři tyče nezamířila. Skóre se do poločasové přestávky již neměnilo, neboť Filipa Vechetu vychytal v obrovské příležitosti Holec.

Domácí dvougólový náskok uspokojil a v úvodu druhého dějství šancí ubylo. To se několikrát snažil změnit Jiří Fleišman, všechny pokusy zkušeného obránce ale defenziva Slovácka včas zablokovala. V 65. minutě tak mohli znovu udeřit modrobílí, Petržela ale po souhře s Vechetou branku Karviné výrazně přestřelil. O tři minuty později byli Slezané blízko své první trefy, když Milana Heču tečovanou ranou překonal Alex Iván. Domácího gólmana ale zastoupil Michal Kadlec, který míč směřující do opuštěné branky včas odklidil. Oproti úvodu druhé půle šancí výrazně přibylo, pokus střídajícího Seung-Bin Kima v 74. minutě Holec nohou vyrazil. Karviňáci závěr duelu již nezdramatizovali, neboť trefa Luckyho Ezeha kvůli hraní rukou neplatila.

Už v šestém po sobě jdoucím vzájemném ligovém střetnutí hraném v Uherském Hradišti tak zvítězilo Slovácko. To se v příštím kole 30. září představí v Jablonci, Karviná tentýž den přivítá Liberec.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
9
7
2
0
25 : 6
23
2
Slavia Praha
9
7
2
0
17 : 5
23
3
Viktoria Plzeň
8
6
1
1
26 : 9
19
4
Sigma Olomouc
9
6
0
3
17 : 11
18
5
1. FC Slovácko
9
5
2
2
11 : 10
17
6
FK Mladá Boleslav
8
4
2
2
16 : 11
14
7
Baník Ostrava
9
4
2
3
14 : 9
14
8
Bohemians Praha 1905
9
4
1
4
9 : 12
13
9
FK Teplice
9
3
3
3
10 : 10
12
10
Slovan Liberec
9
2
4
3
11 : 13
10
11
FC Hradec Králové
9
3
1
5
12 : 16
10
12
FK Pardubice
9
2
1
6
7 : 16
7
13
Dynamo České Budějovice
9
2
0
7
12 : 24
6
14
FK Jablonec
9
0
5
4
6 : 14
5
15
MFK Karviná
9
1
1
7
10 : 20
4
16
FC Zlín
9
1
1
7
7 : 24
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (707)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele