Amerika odstavuje Kolumba. Zakladatelé jsou v USA srovnáváni se zemí

Kultura odstraňování, která se již dávno změnila v likvidaci kultury, nejenže ukazuje, jak nadnárodní globalisté nenávidí národní státy srostlé s národní kulturou, ale jak se stávají hrozbou pro samotné Spojené státy, pro toto planetární ústředí a centrum moderních globálních trendů.

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

Na snímku dav kácí sochu objevitele Ameriky Kryštofa Kolumba v americkém městě Baltimore 4.6.2020

Je to přirozený důsledek globalismu, jehož cílem je podřídit veškerý život na planetě nadnárodním korporacím a přimět všechny národní státy, aby jim sloužily, maximálně oslabené a podřízené vůli těchto korporací.

Právě tito globalisté vytvářejí nejrůznější svazy států. Odebírají jim část suverenity a předávají ji nadnárodní byrokracii, kterou nikdo nevolí (jako například v Evropské unii) a která neslouží národním zájmům jednotlivých zemí, ale nějakým globálním fetišům, chcete-li centrálním „vše-národním“ hodnotám a zájmům. Ve jménu abstraktního “vše-“. A tím, samozřejmě, k ignorování zájmů “jednoho”, či spíše — konkrétních lidí v konkrétní zemi.

Globalisté prostě touží zlikvidovat národní státy, které jim překážejí, ale zatím to nemohou udělat se všemi. Proto, jak sami říkají, bijí ty své, aby se ostatní báli. Své spojence ničí sjednocováním a využívají k tomu sílu USA. Ale v určité fázi se pro ně i silný národní stát USA stává přítěží. Zvláště, když se objeví jakýsi Trump a jeho stoupenci, kteří slibují, že “udělají Ameriku znovu velikou”.

Američtí globalisté nepotřebují skvělé, ale kontrolované země. Jako poslušný nástroj nátlaku na všechny nespokojence na Zemi. Aby podkopali v roce 2020 jednotu a sílu USA zevnitř, vymysleli, sponzorovali, podněcovali a napadali základy americké státnosti například formou hnutí Black Lives Matter (BLM) – této sešlosti marginalizovaných, asociálních a deklasovaných bastardů a vyvrhelů, kteří pod rouškou boje za lidská práva začali diskreditovat a bořit základy americké státnosti, útočit na její historickou paměť a morálku, jež stmelovala život společnosti.

Pomníky otců zakladatelů Spojených států amerických, stejně jako památníky v jednotlivých státech, regionech a městech, šly pod nůž, nebo spíše pod jeřáby, bagry, krumpáče, kladiva a palice jako první. Tento základní princip každé kultury likvidace byl již dávno prověřen: pokud je možné zasáhnout do toho, co bylo dříve považováno za nedotknutelné, potom je vůlí Boží zničit i vše ostatní. Vzpomeňte si na Dostojevského: není-li Bůh, je možné všechno. A tak je tomu i v tomto případě: pokud znesvětíte ty, kteří stvořili USA, potom můžete zničit i samotné Spojené státy americké.

A po celé zemi začaly padat k zemi pomníky Kryštofa Kolumba, objevitele Ameriky, otců zakladatelů Spojených států – prvního a třetího prezidenta George Washingtona a Thomase Jeffersona, pomník prvního a jediného prezidenta Jižní konfederace během americké občanské války v 19. století, Jeffersona Davise, ale i osobností nižší kategorie – pomník slavného bankéře a jižanského kapitána Charlese Lynna, vrchního velitele generála Roberta E. Lee, španělského conquistadora a prvního guvernéra Nového Mexika a Nového Španělska Juana de Oñate, stejně jako františkánského mnicha a zakladatele katolických misií v kalifornských městech Junipera Serra atd. atd.

O pár dní později vzala za své socha ve městě Saint Paul ve státě Minnesota

Všichni byli obviněni buď z genocidy původního obyvatelstva Ameriky – indiánů -, nebo z otrokářství. Což není daleko od pravdy: conquistadoři místní domorodce nemilosrdně vyhlazovali. I proto jsou po celé Americe bořeny Kolumbovy pomníky, jen v USA jich bylo zničeno více než 20. Washington a Jefferson byli plantážníci a vlastnili otroky, ačkoli druhý jmenovaný napsal skvělou Deklaraci nezávislosti Spojených států. A jižanský prezident Davis nebral do své armády černochy, protože je považoval za cizí majetek.

Na Washingtonových pomnících se začaly objevovat číslice “1619”, jež připomínaly datum prvního dovozu černošských otroků z Afriky do Spojených států. A v řece v New Orleansu (Louisiana) utopili například pomník Johna McDonagha, jednoho z největších otrokářů v Americe, který přesto vypracoval plán na vykoupení a osvobození otroků po 15 letech a po smrti odkázal většinu svého jmění na stavbu veřejných škol pro chudé děti, zejména pro bílé, ale i pro osvobozené černošské děti.

Již zmíněný bývalý americký prezident Donald Trump si byl dobře vědom škodlivosti znesvěcování památek a pomníků pro základy státnosti. Proto v červnu 2020, během řádění BLM, pověřil úřady, aby ničitele památníků zatýkaly. A když se pokusili strhnout sochu sedmého prezidenta Spojených států Andrewa Jacksona, prvního demokratického prezidenta, pohrozil jim deseti lety vězení. Navíc slíbil, že pro nikoho nebude žádná výjimka a rozhodnutí je retroaktivní, to znamená, že ti, kteří již sochy poškodili, mohou být souzeni.

Trump však toho roku volby prohrál a nyní vládnou globalističtí demokraté. A ti fenomén kultury odstraňování neboli likvidace kultury zjevně potřebovali jako skvělé odvedení pozornosti od nechvalných finančních afér na všech úrovních. Je to pochopitelné: je snazší bojovat za dobro lidstva než za štěstí konkrétních lidí a zemí. Zejména, když se přitom dá ještě krást.

Druhá fáze vandalismu na pomnících vyvrcholila loni v létě, kdy newyorská městská rada ovládaná demokraty schválila městský rozpočet, který byl všeobecně považován za propadák. A nyní se podle deníku New York Post chystá demokraty vedený výbor rady pro kulturní záležitosti uspořádat veřejné slyšení k návrhu na odstranění pomníků historických osobností – “kvůli jejich kontroverzní minulosti”- z majetku města. Existuje dokonce plán na odstranění pomníků uctívajících takové osobnosti, jako jsou George Washington, Thomas Jefferson a – bingo! — Kryštofa Kolumba. A to jak na Kolumbově náměstí, tak i v Central Parku.

Poslední holandský guvernér New Yorku Peter Stuyvesant, muž, který na počátku 17. století vybudoval Wall Street a Broadway, je také pod palbou kritiky.

Zákonodárci spojují tyto osobnosti s koloniální minulostí a tvrdí, že údržba památníků je pro městský rozpočet nákladná.

Newyorský starosta Eric Adams nařídil škrty v městských službách, jež na památky dohlížejí, údajně kvůli migrační krizi. A socha Thomase Jeffersona, zmíněného autora Deklarace nezávislosti USA a třetího amerického prezidenta, byla z radnice odstraněna, protože byl vlastníkem otroků.

Podle listu Washington Examiner mají demokraté v plánu poslat na smetiště dějin všechny sochy a pomníky, “které zobrazují osobu, jež vlastnila zotročené lidi nebo měla z otroctví přímý ekonomický prospěch, nebo se podílela na zločinech proti původnímu obyvatelstvu či jiných zločinech proti lidskosti”.

Abychom však byli spravedliví, v tomto vandalismu existuje i jedna poněkud ponižující klička: pokud komise městské rady odhlasuje, že umělecké dílo neodstraní, bude se po městských úřednících požadovat, aby instalovali “vysvětlující tabulku o prohřešcích historické postavy”. Sice byl zločinec, ale je to umělecké dílo, tak ať si stojí.

Ještě více ponižující jsou pokusy nadšenců bránit Kolumba a další. Například Angelo Vivolo, předseda Koalice Kolumbova dědictví, všechny přesvědčuje: “Kolumbus byl migrant!”. A na základě toho se ho prý nelze dotknout, byl také utlačovaný.

Američtí globalisté, kteří nabídli celému světu “barevné revoluce” a likvidaci kultury jako prostředky a nástroje boje za svůj vliv, nemohli očekávat nic jiného. Ničivý bumerang se vždy vrací k tomu, kdo ho vypustil. A když se v současnosti ve světě tolik mluví o “ukrajinizaci politiky”, tak to je právě to, co rozmetává USA na cucky…

**

Vladimír SKAČKO, zroj: UKRAJINA.ru (10:02 23.09.2023), z ruštiny přeložila: PhDr. Jana Görčöšová

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 7 měsíci

Myslím, že Columbusa nesundali globalisté ale obyčejní dušení chudáci. Columbus byl po staletí symbolem objevení Ameriky. Nevím jak se jmenoval první Viking, nebo Dán, Nor…co tam byl zaručeně první. Víme, že zmíněný mořeplavec to nebyl. A co? On Gagarin taky první ve vesmíru nebyl (před ním baron Prášil). No,ti hlupáci, co jim… Číst vice »

cablik
cablik
před 7 měsíci

No nic jak říkám všeho do času bourají sochy jen vandalové a hlupáci i když ty sochy strhnou tak dějiny nemohou změnit. Můžou pálit knihy to už tady bylo a furt jim to nepomůže. V normálním světě je důkazů dost. A v USA mají teď jiné starosti platební neschopnost a miliony lidí bez přijmu přál bych globalistům… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Jestli jim vadí Kolumbus, tak ať se všichni vrátí do zemí, odkud jejich předci připlavali a nechají Ameriku zase Indiánům. Jinak je to pokrytectví a šaškárna.

Rob
Rob
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Přesně to mě napadlo po přečtení článku. A co víc, než vypadnou, tak ať vběhnou na hřbitovy svých předků a jejich pomníky ještě rozkopou… Hovada.

reproduktor
reproduktor
před 7 měsíci

Naprosto v pořádku. Columbus neobjevil Ameriku. Ten moreplavec přistál na ostrovech před Amerikou. Byl pomyleny a myslel si, že je v Indii. Vasco de Gama byl u brehu Indie, ale kdo první z Evropanů přistál v Americe byli Vikingove. Takže, sochy jdou velice zavádějící a Colombus nemá co v Americe pohledavat. Asi tak.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Možná, že tam byli i Féničané. A z druhé strany tam prý připlavali Číňané. Z Evropanů tam ale asi byli první Dánové či Norové.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Kryštov Kolumbus byl pro celý svět odjatěživa symbolem. Symbolem objevení Ameriky, symbolem začátků kolonizace (odvozeno od jeho jména Colon – colonisation). Popírání vlastní historie, ničení soch, to je čisté barbarství, které připravuje půdu pro nastupující pravé barbary. V české společnosti fašizace postupuje stejně. Začíná to lhaním o národní historii ve školách a ve… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem Václav Dvořák
reproduktor
reproduktor
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Máte pravdu, Columbus nám byl ve škole mylně vtloukán do hlav, že objevil Ameriku. Nebyla to pravda, nikdo se nesnažil tuhle zavádějící informaci napravit. Pro mnoho národů je Columbus zlem. *Pro obyvatele karibské oblasti připlutí Španělů to znamenalo jediné – velice rychlý zánik. Po Columbově přistání na prvním ostrově zmizela během… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem reproduktor
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  reproduktor

Reproduktore, opět provokujete?! Maršál Radecký byl brutálním vrahem Italů, kteří se chtěli osvobodit zpod cizí nadvlády a spojit se do jednoho svobodného a suverenního italského státu. Byla to postava naprosto odsouzeníhodná a nenechte se mýlit, že byl českým rodákem. Rapublikáni jeho sochu odstranili, protože velmi dobře věděli, co to bylo za kreaturu. Jsem… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem Václav Dvořák
reproduktor
reproduktor
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Zase máte pravdu. Radecký bojoval proti despotovi Napoleonovi, proti Turkům a pak hajil monarchii v problémech s Itali. Vojak se neptá jak neschopní jsou politici, když ne on, tak druhý nastoupí místo nej. V Čechách není asi lepší z historie vojenský. Kdo dokázal vice než on? Snad Klapálek? Ma Klapálek sochu? Asi ne. TAK si… Číst vice »

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem reproduktor