Proč se firmám v Česku nelíbí home office? A jak Mironet útočí na Alzu?

Pravidelný nedělní přehled zpráv je tady. Co zásadního se u nás i ve světě v uplynulém týdnu odehrálo?

Filip HouskaFilip Houska

weeklyx1

Foto: Mironet / Magnet.me/Unsplash

Maskot e-shopu Mironet a žena na home office

0Zobrazit komentáře

S nedělním večerem přichází už tradiční rekapitulace článků, které jsme pro vás v uplynulém týdnu publikovali. Ve výběru nejzásadnějších zpráv i nejčtenějších textů se dostaneme jak k článku o tom, proč firmy v Česku nemají v oblibě home office, tak k útoku na Alzu ze strany Mironetu, který vstupuje do boje mezi tuzemskými e-shopy.

Dále zjistíme, proč je podle šéfa Volkswagenu čtyřdenní pracovní týden chyba, nalákáme na náš další event týkající se produktivity a efektivity, rozebereme koncert Blink-182 v Praze, připomeneme velký rozhovor s Petrem Benou z Alzy, ukážeme náš test konkurenta Kodiaqu a podíváme se na vizualizace z dostavby Vítězného náměstí.

Ostatní zásadní články z minulého týdne najdete níže. Sledovat nás můžete na sociálních sítích včetně Instagramu, kde se o novinkách můžete dozvědět ve vizuální formě.


Nejzásadnější zprávy týdne


Podcast

Premiér Petr Fiala nedávno prohlásil, že z Česka se do deseti let stane technologická štika Evropy, nyní prý stojíme na křižovatce. Jaká je reálná kondice naší ekonomiky? A jsou vize předsedy vlády dosažitelné?

To jsme v CzechCrunch Podcastu nechali zhodnotit dva experty: spolutvůrce populárního podcastu Kecy a politika Petrose Michopulose a činovníka ODS a spolumajitele strojírenské skupiny Anacot Capital Pavla Drobila. Výsledek? Brzdou pokroku je zbytnělá byrokracie, ve Fialově vizi chybí například reforma zákoníku práce a vláda musí hodně přidat, aby ji hromadně neopustili její voliči.

Všechny díly CzechCrunch Podcastu si můžete pustit i na SpotifyGoogle PodcastsApple Podcasts a také na YouTubu. K dispozici jsou i přímo na cc.cz/podcasty.


Nejčtenější články týdne

Do boje mezi e-shopy vstupuje Mironet a útočí na Alzu: Máte pouze spoustu velkohubých slov

Jak velké zlo je home office? Firmám v Česku se nelíbí, chtějí dostat lidi zpátky do kanceláří


Partner newsletteru

In Catering vytváří nezapomenutelné zážitky plné chutí. Naše jídla jsou připravována z čerstvých a kvalitních surovin od lokálních dodavatelů, při každém soustu vám přinášíme inovaci a inspiraci. Jsme součástí Asociace společenské odpovědnosti a snažíme se naplňovat cíle udržitelného rozvoje. S námi nejen chutnáte, ale i přispíváte k lepší budoucnosti. Více informací naleznete zde.


Alza má jinou víru než Allegro a chce zákazníky Mallu i CZC. Je to pro nás příležitost, říká Petr Bena

Atraktivní vzhled, ještě atraktivnější cena. V Alpách jsme otestovali konkurenta Kodiaqu od SsangYongu

Dračí doupě míří z papíru do PDF. Oblíbená česká hra z devadesátek vyšla poprvé elektronicky


Doporučujeme

Kdyby ČNB začala pořádně kupovat akcie

  • Tomáš Havránek vysvětluje, proč by se měla zrušit inflace nebo že nynější i bývalá bankovní rada udělaly spoustu chyb. Celý rozhovor.

Jak být produktivnější?

  • Poslední šance, jak si pořídit vstupenky na naši další událost, tentokrát o tom, jak zvládat produktivitu. Už v úterý 26. září. Lístky a více informací.

jak-byt-produktivni-v-kanclu-i-na-home-office

Přečtěte si takéJak být produktivní v kanclu i na home office a jde to skloubit?Jak být produktivní v kanclu i na home office a jde to vůbec skloubit? Poradí Notino, DoDo i iStyle

The Future Is Now

  • Umělá inteligence. Inovace. Budoucnost. O tom všem s vámi budou 2. a 3. října diskutovat vizionáři z celého světa: SingularityU Czech Summit 2023

Money Maker se blíží

  • Druhý ročník naší investiční konference Money Maker proběhne v úterý 21. listopadu v pražském prostoru Cubex. A opět bude plný elitních řečníků. Vstupenky a více informací.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym