Nesportovní chování. Šampion po výhře plivl na knockoutovaného soupeře, pak vyzval jeho bratra

Nesportovní chování. Šampion po výhře plivl na knockoutovaného soupeře, pak vyzval jeho bratra Fabian Edwards a Johnny Eblen | zdroj: Profimedia

Vrcholem víkendového turnaje Bellator 299 v Dublinu byla bitva o titul střední váhy. Neporaženého Johnnyho Eblena vyzval k souboji o opasek střední váhy Fabian Edwards, bratr šampiona welterové divize UFC. Jejich zápas měl bohužel ošklivou dohru.

Ani pokud byste nevěděli, že je Fabian bratr Leona Edwardse, pravděpodobně byste to podle jeho bojového stylu rychle poznali. Stejně jako "Rocky" bojuje primárně jako tzv. southpaw, tedy s pravou nohou vepředu, a sází především na boj v postoji, kde vyniká technikou. K tomu připočítejte ještě skvělou práci v klinči a dobrou obranu proti strhům.

Právě o takedowny se Eblen opakovaně pokoušel, moc dobře si totiž uvědomoval, že na zemi by měl mít výraznou převahu. Edwards jeho pokusy ale buďto dokázal ubránit, anebo ze země okamžitě vstával. Ve druhém kole navíc šampionovi rozsekl obočí loktem a krvácející rána hrozila předčasným ukončením. To nakonec Eblen nedopustil a hned na začátku třetí pětiminutovky Fabiana poslal tvrdým pravým hákem k zemi. Tam na něj naskočil a rozjel tak tvrdé ground and pound, že se Angličanovi na okamžik protočily panenky.

Rozhodčí neváhal a mezi oba bojovníky vstoupil, aby zápas ukončil. Měl ale co dělat, aby rozvášněného Eblena od poraženého udržel. Když šampion pochopil, že další údery už nebude moci rozdat, na Edwardse sprostě plivl, čehož si v první chvíli asi všiml jen málokdo. 

Šampion Bellatoru navíc následně startoval i na Leona Edwardse, který okamžitě přiběhl do klece, aby zjistil, zda je jeho bratr v pořádku. "Ty budeš další," křičel na něj údajně.

Na poturnajové tiskovce pak Eblen vysvětlil, že na vině byly emoce. "Leon je skvělý zápasník. Upřímně doufám, že porazí Covingtona. Toho nesnáším, stojí za h*vno. Ale jo, chci s Leonem taky bojovat. Je to jeden z nejlepších bojovníků na světě a já chci ukázat, že já jsem ten nejlepší. Proto musím zápasit s každým. Není v mé váhové kategorii, ale třeba tam půjde. Ale šel jsem za ním a řekl jsem mu, že moje emoce byly až moc velké. Utnul jsem ten spor, nic proti němu nemám, jen s ním chci zápasit."

O nesportovním plivnutí ani slovo. Ať už je ale Eblen jakýkoliv člověk, v kleci si zatím poradil se všemi, které proti němu postavili, a má dokonalé skóre 14-0. Ve spojitosti s ním se tak stále častěji mluví o UFC. Kdo ví, možná tam jednou dojde i na srovnání účtů s Leonem. Ten má teď ale jiné starosti, 16. prosince ho totiž čeká obhajoba titulu proti nebezpečnému Colbymu Covingtonovi.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články