VIDEO: Dopravní podnik očekává dodávku šesti nových autobusů
Nové autobusy budou od firmy Solaris. V Chomutově a Jirkově už takové jezdí. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov - Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova (DPCHJ) pokračuje v obnově a modernizaci vozidel MHD.

„V letošním roce jsme uzavřeli zakázku s firmou Solaris, která nám v následujících třech letech dodá šest autobusů,“ uvádí Petr Maxa, ředitel DPCHJ.

Každý rok přijdou dva nové autobusy. Ty posílí vozový park a postupně nahradí nejstarší vozy. Dostatek autobusů umožní posílit některé spoje tak, že je ve špičce obslouží dva autobusy, například spoje linky číslo 301.

https://www.youtube.com/watch?v=NnplzTNEWlM

„Pokračujeme tak v průběžném obměňování vozového parku, a tak máme stále nejnižší věkový průměr autobusů i trolejbusů. Věci jako wi-fi, USB, jsou u nás už samozřejmostí,“ dodává předseda představenstva dopravního podniku Jaroslav Komínek.

Autobusy Solaris už v dopravním podniku slouží a cestující je znají. „Většina vozového parku je založena na této značce, se kterou jsou dlouhodobé a dobré zkušenosti,“ připomíná ředitel Petr Maxa

Dopravní podnik provozuje v městské hromadné dopravě 36 autobusů a 15 trolejbusů.

Autobusy jsou ze 70 procent nízkoemisní na zemní plyn

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru