Foodblog roku se konal už podesáté a vyhlásil překvapivé vítěze. Objevte s námi novou inspiraci

Jubilejní 10. ročník soutěže FBR pod záštitou herce a gastronadšence Lukáše Hejlíka proběhl 17. 9. v bubenečské galerii Villa Pellé za přítomnosti více jak 200 foodblogerů, instagramerů, redaktorů a foodies.

Celá soutěž se konala za podpory partnerů ETA, Mazagrande a Živina. V porotě také letos zasedly špičky české gastro-mediání scény – Klára Michalová (Prima FRESH), Darina Sieglová (časopis Apetit), Johana Grohová a Kateřina Bednářová (časopis Gurmet), Adéla Hálková (gurmet nakladatelství Došel karamel). Porota vybírala 20 nejlepších českých foodblogerů minulého roku. Z nich pak na soutěži vyhlásila TOP 3 a vítěze. Samostatnou kategorii měl také letos Objev roku. Na slavnostním vyhlášení byli představeni také blogeři desetiletí. Ceny si v této kategorii odneslo celkem 11 jmen. „Blogeři desetiletí jsou takoví, kteří zanechali na této scéně nesmazatelnou stopu. Byli inspirací pro nadcházející blogery, ať už po stránce vizuální, či obsahové. Nutně to nejsou vítězové soutěže FBR, i když i takoví tam samozřejmě jsou. Bloger desetiletí tvoří kontinuálně, vyvíjí se a je pořád na špičce!“ říká Adéla z poroty.

„Každý rok si vzhledem k náročnosti příprav soutěže říkáme, že to bude (asi) ročník poslední. Když ale pak vidíme nadšení všech zúčastněných i partnerů, ty neskutečné ohlasy na akci samotnou, kdy se blogeři od srdíčkování na Instagramu dostanou ke skutečnému podání ruky, kdy se potká celá scéna... Vidíme to nadšení, ten nový vítr a motivaci, kterou soutěž v lidech zanechává. Jedeme dál!“ s nadšením uvádí pořadatel Lukáš Hejlík.

„Každoročně pořádáme také výzvy pro všechny foodies. Letos jsme měli celkem dvě, od Ety a Mazagrande. A byly nejúspěšnější za celých deset let. Společně s Etou tvořili soutěžící „slavnostní pokrmy“, s Mazagrande párovali jídlo s kávovým nápojem,“ říká Adéla.

Inspirujte se ideálním dezertem na letní garden párty a připravte mini pavlovy s ovocem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Letos se porota shodla možná na trochu překvapivých jménech, v TOP 20 se objevilo spoustu nových tvůrců, kteří vnášejí na foodblogerskou scénu svěží nový vítr.

Vítězové FBR 2023

1. místo Chili Tathuy @chili tathuy

2. místo Karolína Fourová @karolinafour

3. místo Pavla Janečková Hájková @vintagekitchen.cz

bramborová medaile Anna Grosmanová @foodpioneer

Objev roku

Vítězslav Ivičič @staromilec

Blogeři desetiletí

  • Martin Kuciel @cuketka
  • Jana Florentýna Pišová @kucharkaprodceru
  • Markéta Pavleje @kitchenettehome
  • Veronika Koko Šmehlíková @menuodkoko
  • Kateřina Saint Germain @mycookingdiary
  • Juliana Fischerová @maskrtnica
  • Jana Králiková @zasadnezdrave
  • Ivana Stříbrský Jindřichová @catandcook
  • Gábi a Petr Ogurčákovi @pg_foodies
  • Zuzka Daňková a Jan Valenta @tasteofprague
  • Karolína Fourová @karolinafour

Vítězové výzev

Eta: @liscimls

Mazagrande: @mamachefcz, @blogkitchenstory, @umimejist

Objev Mazagrande: @bohokristyna

Zdroj: Foodblog roku

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty