VIDEO: Špičková česká cukrářka předvedla nové trendy budoucím cukrářům a kuchařům
Helena Fléglová mezi žáky v Roudnici. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - Špičková česká cukrářka Helena Fléglová předvedla své umění žákům oboru Cukrář a Kuchař číšník na Střední odborné škola a Středním odborném učilišti v Roudnici nad Labem. Studenti tak měli jedinečnou příležitost sledovat nové trendy v oboru. A samozřejmě se také zapojili do práce.

„Pro naše žáky je to velmi užitečné, protože Helenu vnímáme jako jednu z nejlepších v republice a vždycky si odnesou z kurzu od ní něco nového,“ říká učitelka odborného výcviku Tereza Němcová.

Tématem bylo presované odpalované těsto. „Dnes jsme se pustili do naprosto základního těsta, což je odpalované těsto, které se standardně v české cukrařině používá na věnečky, větrníky, zná ho v podstatě každý. Ale pojali jsme to zase trošičku jinak, moderněji. A budeme dělat takzvané presované odpalované těsto, což je totéž těsto, ale budeme ho péct uzavřené ve formičce a zatížené, abychom udrželi ten tvar, který chceme,“ vysvětluje Helena Fléglová.

Více v naší reportáži.

https://www.youtube.com/watch?v=WYT01DNm-kw

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru