bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První dny kempu? V šatně se cítím moc dobře, chválí si Bedard

26. září 2023, 11:30

David Zlomek

Connor Bedard se pomalu zabydluje v kádru Chicaga. Jednička draftu se postupně sžívá se svými spoluhráči. A zejména s těmi, se kterými nastupuje v jedné lajně, tedy s Taylorem Hallem a Ryanem Donatem. Byl také na večeři u zkušeného Nicka Foligna. Jak vidno, na nic nečeká.

"V šatně se cítím moc dobře," řekl osmnáctiletý borec, na kterého budou všichni spoléhat. "Všichni se starají o to, aby se všichni mladí kluci cítili dobře, což je skvělé. Strávili jsme spolu hodně času, to je podle mě ohromně důležité. Nejenom si užívat zápasy, ale taky si být blízký v kabině. Všichni odvádějí dobrou práci, aby se všichni cítili začleněni."

Odráží se to i na ledě, kde patří Bedard mezi nejlepšími. Upoutal už na nováčkovském turnaji, na tempu nic nemění ani na kempu NHL. 

První opravdovou šanci v dresu Blackhawks dostane Bedard ve čtvrtek, kdy by měl odehrát první přípravný zápas proti St. Louis na domácím stadionu. V kalendáři má však hlavně zakroužkovaný první ostrý zápas. Symbolicky proti Sidneymu Crosbymu.

S velkým tlakem mu pomáhá hlavně Nick Foligno. V kontaktu spolu byli prý celé léto, teď nedávno navíc mladého hokejistu pozval k sobě domů na večeři. Na tu ale dle Folignových slov téměř ani nedošlo. 

"Hned, co vešel do dveří, mu moje děti podaly mini hokejku a šli hrát spolu,“ řekl Foligno. "Chudák kluk, celý den byl na kolenou. Ale myslím, že se mu to líbilo asi víc než jim.“

I to pomáhá k lepšímu a rychlejšímu zvykání si na vše kolem. A den za dnem se Bedard to je o kousek lepší.

"Pořád ho to žene na led. Jakmile se dostane na led, je v pohodě," řekl trenér Blackhawks Luke Richardson. "Je vidět, že když nemá puk, dává si pozor a rozhlíží se kolem sebe, je to velmi inteligentní hráč. A když dostane puk, je velmi dynamický.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.