Krajánci: Čermák se rozstřílel, Kalas debutoval ve 2. Bundeslize, Lecce poprvé nominovalo Samka na Serii A

Krajánci: Čermák se rozstřílel, Kalas debutoval ve 2. Bundeslize, Lecce poprvé nominovalo Samka na Serii A
OBSAHUJE VIDEO

Jak se v posledních dnech dařilo českým legionářům v zahraničí? Kupříkladu Daniel Samek se dočkal po dlouhých 14 měsících nominaci na duel Serie A a prvnímu týmu Lecce je blíž, než v minulém ročníku. Ve druhé Bundeslize pak konečně debutoval Tomáš Kalas. Do týmových statistik se gólem či asistencí zapsali Tomáš Pekhart, Erik Daniel, Aleš Čermák, Matěj Hanousek, Vladimír Coufal či Christophe Kapongo, což je nový člen české jednadvacítky.

Anglie

Poté, co před týdnem asistoval na gól Jamesi Wardu-Prowseovi v zápase s Manchesterem City, si Vladimír Coufal zapsal asistenci proti dalšímu gigantovi Premier League Liverpoolu. Na Anfieldu před přestávkou jedním dotykem převzal přihrávku Marca Antonia a druhým načechral balon na Jarroda Bowena, jenž ho hlavou poslal ke vzdálenější tyči. To bylo ze strany West Hamuvše, domácí ve druhé půli otočili na konečných 3:1. Coufal odehrál celé utkání a vysloužil si hodnocení 7.1, třetí nejvyšší v hostujícím týmu.

V základní sestavě Kladivářů nescházel ani Tomáš Souček, jenž byl zejména v úvodu aktivní směrem dopředu. V sedmé minutě jej našel Lucas Paqueta, hlavičku českého záložníka ovšem vyrazil Alisson. Krátce poté našel Souček ideálně Antonia, který ale z úrovně penalty nezamířil ideálně. Ve 25. minutě hlavičkoval reprezentační kapitán vedle levé tyče a před přestávkou se dostal k odraženému míči, jeho střela však neprošla přes jednoho z bránících hráčů. Na hřišti pobyl 74 minut a od Livesportu dostal čistou sedmičku