FOTO: V Krásném Dvoře změřili školáci své síly v přespolním běhu
Foto: ZŠ a MŠ Krásný Dvůr
Louny

Krásný Dvůr - ZŠ a MŠ Krásný Dvůr 25. 9. 2023 pořádala oblastní soutěž v přespolním běhu, které se zúčastnili žáci 4. – 9. ročníků základních škol. V jednotlivých kategoriích se představila školní družstva podbořanské oblasti (ZŠ a MŠ Krásný Dvůr; ZŠ Podbořany, Husova 276; ZŠ TGM Podbořany; ZŠ a MŠ Vroutek; Masarykova ZŠ Lubenec; ZŠ Kryry).

Žáci soutěžili ve čtyřech věkových kategoriích, dívky a chlapci zvlášť. Ti nejmladší (žáci II. kategorie - 4. a 5. ročník) se snažili o co nejrychlejší proběhnutí trasy 1 km, dále se velké bitvy svedly na tratích 1,5 km (žákyně III. kategorie - 6. a 7. ročník a IV. kategorie - 8. a 9. ročník), 2 km (žáci 6. a 7. ročníku) a 3 km (žáci 8.a 9. ročníku).

V těžké konkurenci se neztratili ani žáci naší školy - ZŠ a MŠ Krásný Dvůr. Chlapci 6. a 7. ročníku (ve složení Philip Strunz, Dominik Švestka, Matěj Souček, Vít Hegenbart, Marek Vlasák a David Kováč) skončili na 2. místě. Což znamená vstupenku do okresního finále, kde se utkají ti nejlepší z celého okresu. Z jednotlivců naší školy se nejvíce dařilo Philipu Strunzovi který ve své věkové kategorii doběhl na skvělém 2. místě! Stupně vítězů v tom samém závodě těsně utekly 4. Marku Vlasákovi. Dále se neztratil ani 7. Charlie Kováč mezi žáky 4. a 5. ročníků. Mezi desítkou nejlepších se ještě umístila 10. Liliana Járová. I ona závodila v II. kategorii – tedy 4. a 5. ročníky. Nejen jim, ale všem žákům, kteří reprezentovali naší školu, tímto děkuji.

Vítězové jednotlivých kategorií se představí 27. 9. 2023 v okresním kole, které proběhne opět v Krásném Dvoře, tentokrát pod záštitou ZŠ Podbořany, Husova 276. Zde se představí nejlepší výběry z podbořanské, žatecké a lounské kategorie.

Velké poděkování za možnost uspořádat akci, které zúčastnilo 171 závodníků, v zámeckém parku v Krásném Dvoře patří vedení Státního zámku Krásný Dvůr, stejně jako vedení obce Krásný Dvůr, které bezplatně poskytlo jako zázemí jednotlivým družstvům prostory místního koupaliště.

2609skola7

2609skola8

2609skola9

2609skola10

2609skola11

Foto: ZŠ a MŠ Krásný Dvůr

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru