Co nesmaže čas. Ostuda i po letech, les žaluje, jenže neví na koho

Foto: zlin.cz
PROVODOV - Každodenní či spíše každoranní povzbuzení duše, plic, jakož i svalstva, může mít pořádnou trhlinu. Jako v tomto případě na pomezí Provodova a Březůvek, v lese smíšeném, jinak hodně pěkném, ale taky už léta hodně zohyzděném.

Před půl rokem se desítka dobrých lidí kolem starosty Provodova Jana Talaše vydala na dvě místa, aby se společnými silami pokusila napravit, co jiní napáchali.

„Odvezli jsme hned několik vozíků, mimo jiné s pneumatikami, kanystry, záchodovou mísou a mnoha dalšími věcmi,“ hodnotil tehdy první muž obce.

Ale ne všechny černé skládky se podaří odstranit. Musí to být už řadu let, co si někdo neznámý udělal výlet do hůře přístupného lesa a jeho dávné dílo je dosud neskutečnou žalobou na hloupost a aroganci i domnělou nepostižitelnost.

A je až s podivem, co všechno se dá najít. „Vidím tam prorezivělé hrnce, obaly od potravin, třeba jedlého oleje, které jsou dnes už úplně jiné, sedlo z kola, plechové nádoby, lahvičky od léků i větší od různých nápojů,“ informoval zlin.cz muž, který chce zůstat v anonymitě.

Tento příklad budiž dokonalým varováním v tom smyslu, že když se vytvoří černá skládka a tak jako v tomto případě je její odstranění velmi složité vzhledem k terénu, dostane lesní porost kvůli neomezené omezenosti omezenců takovou ránu, z níž se nevzpamatuje ani po desetiletích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x