Jirkov chce moderní sportovní halu. Zvládl by ji postavit i bez dotací
Vizualizace: KAP atelier
Chomutov

Jirkov – Ještě v tomto roce radnice vyhlásí výběrové řízení na stavbu multifunkčního objektu pro sport a rekreaci, který bude stát u 3. základní školy v Nerudově ulici. Záměr schválili jirkovští zastupitelé.


Téměř dvacetitisícový Jirkov sportovní multifunkční halu o těch podlažích nutně potřebuje. „Máme na stole hotový projekt této krásné sportovní haly. Jen jsme čekali na vhodný dotační titul, aby její výstavba mohla začít,“ říká starostka Dana Havlátková Jurštaková. Ke stavbě víceúčelové sportovní haly chce radnice využít dotační možnosti, která se jí naskytla. Žádosti o dotaci lze podávat do konce října. „I kdybychom se žádostí o dotaci neuspěli, výstavbu zahájíme. Máme naspořené peníze, takže tím hospodaření města neohrozíme. Naopak jsme dlouhá léta pod tlakem sportovních klubů, které se prostě do zdejších školních tělocvičen nevejdou a pronajímají si tak sportoviště v okolních obcích,“ vysvětlila starostka. A navíc, když budou rodiče vědět, že je v Jirkově kvalitní sportovní centrum a že jejich děti nebudou muset nikam dojíždět, určitě je přihlásí do některého z klubů nebo sportovních kroužků.

Předpokládané celkové náklady na sportovní halu činí 153 miliónů korun. Její výstavba má být rozložena do dvou let v souladu s podmínkami případné dotace. Stavět by se začalo v příštím roce. „Doufám, že konkurenční prostředí při vyhlášení zakázky srazí cenu dolů,“ podotkla Juštaková.

 

Jirkov SH1

Vizualizace: KAP atelier

 

Nová hala bude mít veškeré sociální zázemí a také recepci i občerstvení. Nebude v ní chybět tribuna pro rodiče a další fanoušky z řad veřejnosti. Přičemž právě dostatečná kapacita míst k sezení je to, co návštěvníkům sportovních utkání v místních tělocvičnách podle vedení města i klubů nejvíc chybí. Celkově se zde pohodlně usadí 395 diváků a do prostorných a dobře vybavených šaten se vejde 160 hráčů. Přímo v hale, v blízkosti hrací plochy, bude objekt ošetřovny pro případ, že by se někdo zranil.
Je myšleno i na návštěvníky, kteří přijedou na zápas nebo trénink autem: na přilehlém pozemku pro ně vznikne 51 parkovacích míst. Bude zde i parkovací záliv k odstavení 2 autobusů.

„Myslíme si, že naše město si takovéto zařízení zaslouží. Členská sportovní základna je v Jirkově skutečně velká, tak proč jí nevytvořit ty nejlepší podmínky? Vždyť i Klášterec, který má méně obyvatel než my, má třeba zimní stadion,“ podotýká starostka. Sportovní centrum by navíc mohlo sloužit různým organizacím k pořádání kulturních akcí. Využívat ke sportování by jej mohla i široká veřejnost.

 

Jirkov SH7

Vizualizace: KAP atelier

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru