Hubník se v I. A třídě Olomouckého kraje posunul až do středu zálohy: Užívám si to, fotbal mě pořád baví

Hubník se v I. A třídě Olomouckého kraje posunul až do středu zálohy: Užívám si to, fotbal mě pořád baví

Svůj poslední prvoligový zápas absolvoval exreprezentant s třiceti mezinárodními starty Roman Hubník v květnu loňského roku. Bez fotbalu ovšem majitel několika českých titulů není a momentálně je v olomouckém regionu součástí dění v 1.A třídě.

V tamní skupině B si "prodloužil" kariéru v barvách Chválkovic, s nimiž se pohybuje na čele tabulky. Soutěži sice vládne s devatenácti body Velká Bystřice, nicméně jen proto, že má lepší skóre (35:2) než jeho tým (28:3).

V posledním kole na sebe narazily právě první dvě mužstva tabulky a byl z toho remízový výsledek 1:1. Pro oba celky šlo o první bodovou ztrátu jinak povedené sezony...

Profesionální zastávky Michala Hubníka:

Sigma Olomouc
FK Moskva
Sparta Praha
Hertha Berlín
Viktoria Plzeň

Podle Hubníka bylo znát, jací se sešli hráči, protože prvoligovou minulost mělo hned několik borců na obou stranách. "Nebyl to úplně takový zápas, na jaký jsme zvyklí. Hráli jsme proti fakt silnému soupeři," ocenil protivníka devětatřicetiletý veterán, jehož dojmy nabídl server denik.cz.

Rozjeté SK Chválkovice mají podle obránce nejvyšší ambice a do každého duelu jdou s tím, že ho chtějí ovládnout. "Občas nám chybí pár hráčů, což je znát, ale v téhle I. A třídě je to tak. Vždy se s tím nějak popereme. Zatím se daří, tohle je první ztráta,“ připomněl starší bratr bývalého útočníka Legie Varšava Michala Hubníka.

Posledních pět duelů Chválkovic:

Chválkovice - Kovalovice 11:0
Lipník - Chválkovice 0:3
Chválkovice - Hodolany 2:0
Nové Sady B - Chválkovice 0:3
Chválkovice - Velká Bystřice 1:1

Do zelenobílého dresu s číslem 4 oděný Hubník si užívá i skutečnost, že může nastupovat na jiném postu, než v defenzivní řadě. Proti Bystřici se sice vrátil kvůli absolvované nemoci do obrany, nicméně za normálních okolností se ho týká středová formace.

"Moc jsem toho nenatrénoval, takže jsem po dlouhé době hrál stopera. Jindy hrávám střední zálohu. Užívám si to, fotbal mě pořád baví,“ přiznal Hubník, jenž aktuálně provozuje firmu se čtyřkolkami a motorkami.

Nejbližší program zavane Chválkovice na půdu týmu FC Kralice na Hané, který v dosavadním průběhu ročníku zvítězil pouze jednou a má notně negativní skóre 9:31. Favorit tedy bude poslední zářijovou sobotu více než jasný.

HEINZ ZÁŘÍ V I. A TŘÍDĚ OLOMOUCKÉHO KRAJE. SOUBOJOVĚ A DRŽENÍM MÍČE JE TO STÁLE HRÁČ VYSOKÉ ÚROVNĚ