Případ Mudryk: Pochettino zkouší všechno, nyní i nalívání sebevědomí skrze “břevínka”

Ukrajinský Messi, na kterém od lednového příchodu ze Šachtaru Doněck visí cenovka devětaosmdesáti milionů liber, se ještě ve svých dvaadvaceti vystoupeních v dresu Chelsea netrefil.  

Případ Mudryk: Pochettino zkouší všechno, nyní i nalívání sebevědomí skrze “břevínka”

V utrácecích orgiích majitele Chelsea Todda Boehlyho je v tuto chvíli obecně považován za největší průšvih. V kancelářích na Stamford Bridge se podle informací anglických novinářů má řešit možnost, že by jej Chelsea v zimním přestupovém okně pustila na hostování, aby se nastartoval. Mykhailo Mudryk zatím nenaplňuje předpoklady a fandové Blues na sítích řeší, zda má trenérský štáb Chelsea - v obecně pokaženém začátku sezóny - kapacity na “privátní” seance s ukrajinským talentem. Argentinský kouč Pochettino to zkouší přes zvyšování sebevědomí.

“S Mudrykem občas rád hraji břevínka. Trefujeme břevno zpoza vápna," citovala BBC Pochettino ze setkání s novináři. "Říkal mi, že už se mnou nechce hrát, protože prý vždycky vyhraju. Řekl jsem 'ano, protože mám rovnováhu mezi vírou a kvalitou. A znám se velmi dobře, protože je mi padesát let. On je ještě mladý a musí poznat sám sebe',” pokračoval v popisu svých psychologických metod Pochettino, s tím, že v úterý s ním Mudryk na ´břevínka´ poprvé remizoval. “Začíná si věřit, věří ve svou kvalitu. Pokud tomu tak není, je těžké najít rovnováhu mezi vírou a kvalitou," uzavřel argentinský kouč.

Dvaadvacetiletý Mudryk, který byl dlouhodobě v hledáčku konkurenčního Arsenalu, vzbuzoval při příchodu do Anglie velká očekávání, když z pozice křídla  vstřelil v první polovině ročníku 2022/23 za Šachtar deset gólů v osmnácti zápasech a měl za sebou několik impresivních zápasů v Lize mistrů. V této sezóně nicméně přes pět startů za Chelsea (z čehož dva byly v základní sestavě) zatím nebodoval. Podaří se jej Pochettinovi probudit skrze jeho netradiční metody?