Články / Seriály

Pořadatelská: Karolína Horáková (Melodka)

Pořadatelská: Karolína Horáková (Melodka)

redakce | Články / Seriály | 27.09.2023

Brněnský hudební klub Melodka čeká stěhování, ale taky pořádně našlapaná sezóna ve stávajících „starých“ prostorech. Kam zajít a co nevynechat nám prozradila produkční Karolína Horáková.

Co chystáte další dny a týdny? Jeden dva největší špíly?
Chystáme toho spoustu! Máme před sebou poslední sezónu na „staré“ Melodce, tedy v prostorách Sokolského stadionu. A bude to pořádně našlapaná sezóna! Vrcholem září bude společný koncert Gutalax a Čad. V říjnu oslavíme 35. narozeniny kapely SPS, těšíme se na Slobodnou Európu, zapomenout nesmíme na miláčka publika Rockyho Leona, ska-punkery Los Fastidios z Itálie a páteční program festivalu Batch, který na Melodce nabídne Severals, The Truth Is Out There, KODDN, Seeing Things.

V listopadu se na Melodku chystá snad každý fanoušek grindcoru na už desátý ročník dvoudenního Power Grindcoru. Do konce roku přivítáme i jména jako Vanguard, Vojtaano, Michajlov, John Wolfhooker, Embrace the Darkness nebo Eponine. Za zmínku stojí i naše pravidelné Free Nighty, unikátní akce, na kterých dáváme prostor začínajícím kapelám. Ty se těší stále větší oblibě a my máme upřímnou radost z toho, že můžeme být u toho, jak se na scéně objevují nová zajímavá jména. Osobně se těším právě na tyhle večery, podzimní přehlídka začínajících kapel bude fakt pestrá a zajímává. A pak na Rockyho Leona, on si totiž dokáže velice rychle posluchače naladit na svou vlnu a příjemným způsobem je donutit usmívat se a tančit až do konce show.

Až tuhle podzimní/zimní sezónu 2023 zakončíme, předposledního prosince koncertem našich kamarádů Denoi a dalších kapel – zatím víc neprozradím, ale bude to velkolepé –, čeká nás stěhování do nového prostoru. Zatím všechno vypadá dost nadějně a Brno o hudební klub Melodka nepřijde. Věříme, že nové prostory budou změnou k lepšímu, a moc si vážíme veškeré podpory našich fanoušků a příznivců, které se nám v tomto roce v rámci hledání nového domova dostalo, byla to ta největší motivace.


Jaký koncert tě v poslední době nadchnul?
Idles ve vídeňské Areně! Jsem velká fanynka, na koncert jsem se těšila dlouho a stálo to za to. Jejich energie, texty, kytary, poselství, to je kombo, ze kterýho jsem měla husinu ještě dva dny. Velká srdcovka pro mě byl taky pražský koncert postpunkových Preoccupations, na který budu ještě dlouho vzpomínat, totálně mě zhypnotizovali.

Když se podíváš na koncerty jiných promotérů, koho bys šla podpořit, koho je nutné vidět a slyšet?
Moc fandím kolektivu Rock in Brünn, kteří pořádají v Brně stejnojmenný festival, ale i další akce, kam zvou zajímavá jména nejen z punkové scény z celého světa. Celkově si koncerty, na které půjdu, nevybírám podle toho, kdo je pořádá, ale podle toho, kdo na nich hraje. V blízké budoucnosti si určitě nenechám ujít moje oblíbence Mando Diao v Lucerna Music Baru. V Brně pak chodím ráda na koncerty na Flédu nebo do Prvního Patra, kde si z programu vždycky něco vyberu.

Jaký máš vztah k sociálním sítím?
Dobrý sluha, zlý pán. Mám ve své režii sítě Melodky, takže po pracovní stránce k nim mám vztah poměrně blízký. Po té osobní už to tak horké není. Vadí mi přetvářka, vadí mi šíření dezinformací, vadí mi agrese a neuctivost v komentářích, vadí mi reklamy a takhle bych mohla pokračovat ještě dlouho. Ve volném čase na sociálních sítích moc nebývám a za sebe nesdílím skoro nic, ale můj pes má super instáč.

Kam nejraději chodíš na jídlo?
Ze všeho nejradši mám palačinkárnu Panksy v Brně na Jaselské. Miluju jak jejich slané i sladké palačinky, tak kafe, saláty, obsluhu, zahrádku, design, všechno! Ráda chodím taky do Forky’s, do Úvozny na tofu-burger, do La Speranzy na pizzu, do Koffeinu na meníčko a do Hermanos na nachos v jedlé misce a cokoliv bez rajčat.

Info

Melodka
web klubu

foto © se svolením Karolíny Horákové

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Protokol: Alex Stephens (Strawberry Guy)

redakce 26.04.2024

Jahodový kluk se s námi podělil o nejdůležitější alba, hudební guilty pleasures a písně, u kterých pláče jeho srdce. V květnu ho uslyšíte v Praze.

Preview: Dunk!festival

redakce 25.04.2024

Lineup štandardne ponúka velikánov žánru ako This Will Destroy You, sleepmakeswaves, Emma Ruth Rundle, ako i menšie, no nemenej zaujímavé projekty z celého sveta.

Vstupní prohlídka: ||ALA|MEDA||

redakce 24.04.2024

Jejich čerstvá novinka Spectre 02 vyšla minulý týden pod labelem Brutality Garden. Už tento týden ji můžete slyšet naživo na bratislavském Sharpu, o týden později v Praze, v červenci na…

Pořadatelská: Martina Lesner (United Islands of Prague)

redakce 18.04.2024

Položili jsme několik otázek hledačce nových talentů, bookerce a dramaturgyni festivalů.

Kam na rajz s Michalem Berezňákem (Sharpe)

redakce 16.04.2024

Jarní Sharpe, chorvatský INmusic festival, Taylor Swift v Londýně. Na jaké akce nás pozve vášnivý koncertní a festivalový manažer?

Vstupní prohlídka: Marcel Gidote’s Holy Crab

redakce 10.04.2024

Loni se jim toho povedlo hodně: v březnu vydali album Farm Alarm, pak dva singly, první evropskou tour a k tomu vydávají soundtrack k počítačové hře.

Douška vydavatelská: Ancestral Vision (Unizone)

redakce 04.04.2024

Pokud budu mluvit sám za sebe, tak u mě teď panuje zdravá euforie, protože se mi asi po x letech podařilo dotáhnout do konce moje debutové EP, které vyšlo u…

Vstupní prohlídka: Marta De Pascalis

redakce 03.04.2024

Co ji inspiruje, co ji vyruší, na co jí stačí jedna věta? Marta De Pascalis v našem dotazníčku, před pražským koncertem.

Preview: Tallinn Music Week 2024

Michal Pařízek 02.04.2024

V programu najdeme známá jména jako místní hrdinky Vera Vice nebo Kitty Florentine, všudypřítomné Tramhaus, kteří vystoupí na akci Vikendica, nebo řeckého croonera Johnnyho Labella.

Vstupní prohlídka: Marie Kieslowski

redakce 26.03.2024

Marie Kieslowski vydala své debutové sólové album Je všechno dobrý? před dvěma lety, nyní na něj navazuje EP s názvem Je to složitější.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace