Barcelona ztrácí body na Mallorce. Dokázala uhrát jen remízu

Přidat na Seznam.cz

FC Barcelona se na hřišti RCD Mallorca nezmohla na víc než na remízu. Katalánci dvakrát prohrávali, ale v závěru se marně tlačili za vítězným gólem.

Po výhře 3:2 nad Celtou Vigo udělal trenér Barçy Xavi pět změn. Nastoupili Araujo, Inigo Martinez, Balde, Gavi a Rafinha. Koundé, Christensen, Marcos Alonso a Lewandowski střídali na lavičce, de Jong chyběl kvůli zranění.

Mallorca měla smíšený vstup do sezony (z prvních šesti zápasů pouze jedna výhra). Proti Kataláncům však tým trenéra Javiera Aguirreho začal dobře a úspěšně. Domácí se snažili o vlastní ofenzivu a našli ji. Muriqi skóroval již v 8. minutě. Gólu však předcházela špatná přihrávka Ter Stegena v rozehrávce.

Barca potřebovala nějaký čas, ale pak se dostala lépe do hry. Raphinha si stále vytvářela důrazy, ale na první velkou šanci se dostala až v závěrečné fázi prvního poločasu. Poté, co Ferran Torres minul (39.), to byl právě Raphinha, kdo vyrovnal, jeho razantní střela skončila v levém rohu (41.).

Ještě před přestávkou měli šanci otočit vývoj utkání Raphinha (45.) a Joao Felix (45.+2), oba však netrefili branku. Místo favorita se Mallorca před přestávkou opět ujala vedení. Rajkovičův nákop prodloužil Muriqi na Abdona. Útočník snadnou střelou překonal Ter Stegena, který vyběhl ze své branky (45,+3).

Střídající Lopez po krásné akci skóroval z volného přímého kopu na 2:2 (75.). Barça ve finální fázi tlačila, ale i Mallorca měla šance jít znovu do vedení prostřednictvím Larina (81., 90.+7). Nakonec však skóre zůstalo 2:2.

Zdroj: kicker.de, redakčně upraveno