Zemřel David McCallum (†90), slavný Ducky z NCIS!

David McCallum

Autor: Libor Frýdl

29. září 2023 9:22

Ve věku 90 let zemřel britský herec David McCallum, známý z televizních seriálů The Man From UNCLE a NCIS. Herec zemřel přirozenou smrtí v nemocnici v New Yorku, obklopen členy rodiny. 

"David byl nadaný herec a milovali ho mnozí na celém světě. Vedl neuvěřitelný život a jeho vzkaz bude žít navždy prostřednictvím jeho rodiny a... filmu a televize," uvádí se v prohlášení stanice CBS .

David McCallum byl britský herec narozený 19. září 1933 v Glasgow. Byl známý pro svou dlouhou hereckou kariéru v televizi, filmu a divadle.

Jednou z nejznámějších rolí Davida McCalluma je role Illyi Kuryakina v televizním seriálu "The Man from U.N.C.L.E." (Muž z U.N.C.L.E.), který byl vysílán v letech 1964 až 1968. Tento seriál byl populární zejména v šedesátých letech a získal si kultovní status.

David McCallum hrál také v dalších televizních seriálech a filmech, včetně role doktora Donalda "Duckyho" Mallarda v seriálu "NCIS," kterou ztvárnil od roku 2003. Tato role mu přinesla další popularitu. Mimo to se David McCallum objevil v různých divadelních produkcích a hrál v několika filmech.  

Témata: David McCallum