Zde může být vaše reklama.

Tradiční derby 10. kolo: Sigma hraje doma proti Baníku

10. kolo: Sigma hraje doma proti Baníku

foto: Petr Pelíšek

29. 09. 2023 - 15:00

Poslední zářijový den budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. A bude to pro ně jeden z vrcholů podzimu. V 10. kole FORTUNA:LIGY totiž mají za soupeře Baník Ostrava. Takže předem už je jasná věc, zápas bude mít skvělou atmosféru, na Hanou opět dorazí tisíce fanoušků hostů.

Olomoučtí minulý víkend ztratili dobře rozehrané utkání na Bohemians. Vedli tam po první půlce dva jedna, ale nakonec Klokanům dva tři podlehli. Tam chyběli čtyři hráči základní sestavy, hrát nemohli brankář Matúš Macík, stoper Jakub Pokorný, kapitán Radim Breite a útočník Lukáš Juliš. První tři už by měli být fit a připravení hrát, Juliš měl v týdnu ještě individuální tréninkový režim.

"Baník není snadný soupeř, zápasy s ním jsou vyrovnané. Někdy se to přikloní na jednu stranu, jindy na opačnou. To, že se nám doma delší dobu nepovedlo Baník porazit, znamená, že budeme mít o to větší motivaci," řekl Václav Jílek, terén SK Sigma Olomouc. "Je evidentní, že v letním přestupovém období proběhlo v Baníku dost změn, trenér Hapal hledal ideální složení a postupem času se mu daří krystalizovat sestavu. Zejména v domácím prostředí se dostavují výsledky. Baník je kompaktnější a silnější než na začátku sezóny. Na našem základním cíli, že chceme být úspěšnější, to ale nic nemění," podotkl.

„Hlavně očekávám výbornou atmosféru, protože jak jsem slyšel, naši fanoušci se tam opět chystají v hojném počtu. Věřím, že tam zase budeme mít domácí prostředí a že podle toho i ten zápas bude vypadat. I když jsme v týdnu hráli pohár, nijak nás to nepoznamená. Řadu hráčů jsme protočili, věřím, že to na nás stopy nenechá. Sigma má formu, naposledy sice prohrála na Bohemce, ale jinak je od začátku sezony nahoře a hlavně doma je stoprocentně úspěšná. Ten tým je konsolidovaný, dovedli v podstatě jen Juliše, hráči jsou na sebe zvyklí. Je to sebevědomý a kombinační tým," řekl Pavel Hapal, trenér Baníku a legenda olomouckého fotbalu.

Nadále jsou mimo hru obránce Vojtěch Křišťál a útočník Antonín Růsek.

Zápas SK Sigma Olomouc versus FC Baník Ostrava začne v sobotu 30. září v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ladislav Szikszay, asistovat na pomezí mu budou Lucie Ratajová a Petr Antoníček.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš, Vraštil, Sláma – Navrátil, Pospíšil, Breite, Vodháněl, Zmrzlý – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo - Buchta, Boula, Rigo, Ewerton - Tanko, Kubala. Trenér Pavel Hapal.

Další články